Отидете към основна версия

5 568 38

Зеленски стана вреден за САЩ

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • война-
  • сащ

Влизаме в нова по-опасна фаза на прокси войната на украинска територия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Джузепе Конте, бивш министър-председател на Италия (2019 до 2021 г.), обяви на 27 август в профила си във Facebook, че стратегията на НАТО в Украйна не е довела до желания резултат и военно поражение на Русия, както и че санкциите не са довели до осезаеми последици за нейната икономика. Бившият италиански премиер твърди, че не е имало загуба на руснаците при Бахмут, няма отстъпление в резултат на украинската контраофанзива, няма перспектива за вътрешна дестабилизация на Русия, а се наблюдава укрепване на лидерството на Путин.

Според Джузепе Конте е „време да се направи честен анализ“ на ситуацията, а не да се поддаваме на „оптимистичните оценки, които преобладават на Запад и са насърчени от оглушителната, но повърхностна милитаристична пропаганда“. Според него срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург се е провела под „ръководството на Китай и Русия“.

След провала на украинския контранаступ Джо Байдън пристъпва към план „Б“ в Украйна. САЩ започват да предават на Киев оръжие с все по-далечен обсег на действие. Което ще принуди руснаците да вземат контрамерки и въоръженият конфликт ще премине към по-ожесточена фаза.

И най-големите фенове на Зеленски, които все още могат да разсъждават, разбраха, че Киев няма как да постигне военна победа над Русия. Освобождаването на територии под руски контрол е много над реалните възможности на ВСУ. Антъни Блинкен по време на своето последно посещение в Киев обясни подробно на Зеленски реалната ситуация. И го посъветва да бъде по-голям реалист.

Но последва язвителна реакция на Зеленски в неговото интервю за списание Economist. Той усеща, че става излишен и го изоставят. В обозримо бъдеще ще се окаже в незавидна ситуация. Интересни след броени дни ще бъдат гастролите на Зеленски в Белия дом, в който цари мрачно настроение.

Украйна се превръща в сериозна тежест за реализирането на индо-тихоокеанската стратегия на САЩ срещу Поднебесната. Зеленски стана не само излишен, но и вреден. В американския Конгрес не го очакват. Даже не искат да го виждат.

Тези промени в обстановката на бойното поле в Украйна и появата на ракети с голям обсeг като ATACAMS, Storm Shadow и Taurus изискват активно включване на разузнавателните платформи на НАТО и превръщат САЩ/НАТО в очевиден участник в сраженията. Въпросните разузнавателни съоръжения се управляват от натовски персонал.

Влизаме в нова по-опасна фаза на прокси войната на украинска територия. Предстои да видим отговора на руснаците.

Текстът е публикуван във Фейсбук

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 75 гласа.

Свързани новини