Отидете към основна версия

7 721 201

Проф. Дарина Григорова: Простете ни, руски братя и сестри, за тази мерзост, сторена от антибългарското правителство

  • проф. дарина григорова-
  • софия-
  • руска църква-
  • свети серафим

И дори да няма държава, все едно кандило ще остане и все някъде, в някоя катакомба ще има български молитвеник, и той ще помни и ще благодари на Бога

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Простете ни, руски братя и сестри, за тази мерзост, сторена от антибългарското правителство, дръзнало да изгони руски свещеници от България, издевателство на празника на Рождество Богородично. Нечестивите политици ще си отидат, "като прах, що вятърът измита от земното лице...". Нашата земя, по която ходим всеки ден, е попила кръвта на руси и българи, и на незнайните мъченици за Христа по време на турското робство, които дядо Вазов нарича "тайни ангели". И дори да няма държава, все едно кандило ще остане и все някъде, в някоя катакомба ще има български молитвеник, и той ще помни и ще благодари на Бога.

Българско зелено стръкче в корените на небесната България, а до нея не могат да се доберат. А на нас, на българите в антибългарска днешна България какво да кажа с тази буца в гърлото...

Свети Серафим Софийски, нашият общ светец, на Руската православна църква и на Българската православна църква, който е в криптата на руската църква на Свети Николай Чудотворец, откъдето прогониха руските отци, казва в едно от поученията си:

"Човешката душа е непревземаема крепост. Ключовете за нея Бог е поверил на самите нас. Ние сме тези, които с послушанието си към бесовете предаваме тези ключове в ръцете на злите да ни погубят". Ако пазим ключа, ще опазим и богохранима България, а "пътят на нечестивците ще погине".

Простите нас, дорогие русские братя и сестры!

Проф. Дарина Григорова

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 196 гласа.

Свързани новини