Отидете към основна версия

39 975 126

Григор Лилов: Няколко думи за нотариус Иван Василев Дахтеров

  • нотариус

В регистъра на Нотариалнатата камара се води като нотариус от 1 септември 1998 г. - т.е. 1 година и 5 месеца след създаването на тази хартишка, наречена "констативен акт"

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В регистъра на Нотариалнатата камара се води като нотариус от 1 септември 1998 г. - т.е. 1 година и 5 месеца след създаването на тази хартишка, наречена "констативен акт".

Роден е през 1967 г. и има елитно "школско" правно образование, както е моето определение за една ковачница на кадри у нас, вкл. и демократични. Започва да се занимава с нотариати от 1994 и дори е отбелязван с интервюта и публикации във в. "Капитал" като образец за проспериращ бизнесмен и брокер и представете си - дори светла личност, радееща от все сърце за България.

Апропо, видях различни негови участия в няколко фирми въпреки категоричната забрана на закона. (и това ли ще се подправи, а?)

Той чрез "П.Р.М. Банско" ЕООД върти бизнеса с Христо Георгиев Чепишев — почетен консул на Малдивите в България. Чепишев има тесни връзки със СИК. Като се проследят тези връзки чрез др. фирми и лица, се стига до мой любим "герой" - наркобосът Христофорос Никос Аманатидис – Таки.

Моите колеги от Bird и Боеца твърдят, че покрай тези връзки с един от основателите на СИК Красимир Бебов, наркобосът Христофорос Никос Аманатидис – Таки и братът на депутата от ГЕРБ Росица Кирова – Константин Върбанов, протичат в разследване на сейшелската Антикорупционна комисия за кражбата и впоследствие изпиране на 50 милиона долара, както и за незаконно притежание на оръжие и тероризъм. Чепишев изплува и в други разследвания на медиите — за необяснимото забогатяване на сестрата на президентския съветник Копринков!

Аз също съм разследвал политико-икономическите-нарко връзки на някои от тези политици, опрели и до Сърбия и нейни най-видни мафиоти заедно с всякакви офшорни острови.

След официалното лъжливо становище на Агенцията по вписванията, че има такъв Нотариален акт, днес заради разразилия се скандал след моите постове беше даден на заден ход от Министерството на правосъдието и Агенцията по вписванията. Те заявиха, че установяването на собствеността не е в техните правомощия.

Демек излъгахме, но журналистът ни излови и сега си мием ръцете от отговорността за фалшификата. Без да уточняват защо е "невъзможността", след като целта на Агенцията по вписванията е точно тази.

Що се отнася до т.н. Констативен акт:

Констативният акт е без печат, без входящ номер, без името на нотариуса, без вписана държавна такса за издаването му, без посочен адрес на храма (бул. Руски № 3), имотът не е № 1, както е написано, документът е с разместени редове, по него е трито, задрасквано и заличаван с коректор (напълно недопустимо за такъв документ - дори само това го прави невалиден), улица "Бенковски", спомената в него, не минава покрай храма, понеже между църквата и Природонаучния музей улица няма, а започва царската градина и т.н.

Дори не е посочено нещо абсолютно задължително: не е написано името на посланика на Руската федерация – т.е. актът е с констатация „на село за баба ми”, ако се изразя образно.

Актът е констативен. За такъв вид нотариален акт освен документ от 1878 г., се изискват и свидетели, каквито обаче не са посочени. При това имотът има дебело досие с регулации и др., извършвани през вековете и т.н. и те задължително би трябвало да се отразят до актуалното му състояние.

(Текстът е от Фейсбук страницата на автора)

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 250 гласа.

Свързани новини