Last news in Fakti

27 Септември, 2023 15:00 39 875 126

Григор Лилов: Няколко думи за нотариус Иван Василев Дахтеров

  • нотариус

В регистъра на Нотариалнатата камара се води като нотариус от 1 септември 1998 г. - т.е. 1 година и 5 месеца след създаването на тази хартишка, наречена "констативен акт"

Григор Лилов: Няколко думи за нотариус Иван Василев Дахтеров - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В регистъра на Нотариалнатата камара се води като нотариус от 1 септември 1998 г. - т.е. 1 година и 5 месеца след създаването на тази хартишка, наречена "констативен акт".

Роден е през 1967 г. и има елитно "школско" правно образование, както е моето определение за една ковачница на кадри у нас, вкл. и демократични. Започва да се занимава с нотариати от 1994 и дори е отбелязван с интервюта и публикации във в. "Капитал" като образец за проспериращ бизнесмен и брокер и представете си - дори светла личност, радееща от все сърце за България.

Апропо, видях различни негови участия в няколко фирми въпреки категоричната забрана на закона. (и това ли ще се подправи, а?)

Той чрез "П.Р.М. Банско" ЕООД върти бизнеса с Христо Георгиев Чепишев — почетен консул на Малдивите в България. Чепишев има тесни връзки със СИК. Като се проследят тези връзки чрез др. фирми и лица, се стига до мой любим "герой" - наркобосът Христофорос Никос Аманатидис – Таки.

Моите колеги от Bird и Боеца твърдят, че покрай тези връзки с един от основателите на СИК Красимир Бебов, наркобосът Христофорос Никос Аманатидис – Таки и братът на депутата от ГЕРБ Росица Кирова – Константин Върбанов, протичат в разследване на сейшелската Антикорупционна комисия за кражбата и впоследствие изпиране на 50 милиона долара, както и за незаконно притежание на оръжие и тероризъм. Чепишев изплува и в други разследвания на медиите — за необяснимото забогатяване на сестрата на президентския съветник Копринков!

Аз също съм разследвал политико-икономическите-нарко връзки на някои от тези политици, опрели и до Сърбия и нейни най-видни мафиоти заедно с всякакви офшорни острови.

След официалното лъжливо становище на Агенцията по вписванията, че има такъв Нотариален акт, днес заради разразилия се скандал след моите постове беше даден на заден ход от Министерството на правосъдието и Агенцията по вписванията. Те заявиха, че установяването на собствеността не е в техните правомощия.

Демек излъгахме, но журналистът ни излови и сега си мием ръцете от отговорността за фалшификата. Без да уточняват защо е "невъзможността", след като целта на Агенцията по вписванията е точно тази.

Що се отнася до т.н. Констативен акт:

Констативният акт е без печат, без входящ номер, без името на нотариуса, без вписана държавна такса за издаването му, без посочен адрес на храма (бул. Руски № 3), имотът не е № 1, както е написано, документът е с разместени редове, по него е трито, задрасквано и заличаван с коректор (напълно недопустимо за такъв документ - дори само това го прави невалиден), улица "Бенковски", спомената в него, не минава покрай храма, понеже между църквата и Природонаучния музей улица няма, а започва царската градина и т.н.

Дори не е посочено нещо абсолютно задължително: не е написано името на посланика на Руската федерация – т.е. актът е с констатация „на село за баба ми”, ако се изразя образно.

Актът е констативен. За такъв вид нотариален акт освен документ от 1878 г., се изискват и свидетели, каквито обаче не са посочени. При това имотът има дебело досие с регулации и др., извършвани през вековете и т.н. и те задължително би трябвало да се отразят до актуалното му състояние.

(Текстът е от Фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 250 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    140 171 Отговор
    По-надолу ще паднеш, само ако докажеш, че имота е законно принадлежащ на Мюмюн бей от Диарбекир!
    ... Разследвай, дерзай!....
  • 2 Хихихи..

    119 165 Отговор
    Григорчо бе,много отдалеч,с много нощна индианска походка.И пак си губите времето с онуй дебелото "БОЕЦ" бързоногите апачи вече минаха,попчетата ви натовски проспаха момента..
  • 3 И какво точно твърди

    138 31 Отговор
    Григор Лилов ? А? Нищожен ли е според него ?

    Коментиран от #69

  • 4 Псевдоним

    155 109 Отговор
    За Лилов мога да кажа само едно нещо - този човек пръв раздуха ковид истерията в България. Изводите всеки може да си ги направи.

    Коментиран от #89

  • 5 Далаверажия ,

    90 42 Отговор
    сътворил непростима далавера още в самото начало на "кариерата" си ! Тая лудост трябва да се събори !
  • 6 Ама направо си плачи за съд тоя

    120 134 Отговор
    официалното лъжливо било становището на Агенцията по вписванията, .......... абсолютно изпушил човек е Григор Лилов.....

    Коментиран от #122

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ъхъъъъу

    121 149 Отговор
    документа бил невалиден...... Я хапчета спешно бре Лилов !
  • 9 ТрампЛин

    248 138 Отговор
    В тази държава има толкоз руски подметки и 4 хилядници, че незабавно се нуждаем от Закон за Защита на Държавата!!! Майцепродавците няма да се посвенят да обявят за руска собственост всичко което русия реши че и принадлежи! Очевидно и очеизвадно е че документа е подправян и няма юридическа стойност, и въпреки всичко, копейките повтарят лъжата че руски!!?

    Коментиран от #95

  • 10 коалиционните партньори

    128 85 Отговор
    Група йористи оспорват констативен нотариален акт пред прокуратурата.

    Ако има акъл някой в прокуратурата, ще им обясни, че такъв акт се оспорва пред съда по исков ред.

    И дежурният отговор е, че става дума за гражданско правен въпрос.

    Само съдът, с влязло в сила решение, което има сила на пресъдено нещо, може да отмени констативен нотариален акт.

    За правото на иск е необходимо наличието на правен интерес. Това ще е първият проблем на йористите.

    Те не са собственици.

    Вторият е, че важи в пълна сила придобивната давност от 10 г., стига да са плащани данъци. В последното няма съмнение. Необходимо е собственикът да се позове на него.

    Има и един 5 годишен преклузивен срок. Тече от момента на узнаването и по този въпрос може да се спори. Ако титуляр на такъв иск са не тези, разбира се, а държавата, то тя няма как да не знае, че има нотариален акт от 1997 г.

    Това е, леваци, ползвайте си прокуратурата като бърсалка, но внимавайте с руснаците! И уважавайте закона, който смело газите!

    Богомил Бонев

    Коментиран от #75, #90

  • 11 Мустафа

    37 31 Отговор
    Всичкото корупция в Бг.Скоро влизат ЕС и US войски в Бг.
    Така е дори тук в Турция.Вероятно доживотни и пълна конфискация.
    Р S.И Ердоган ще помага.
    Успех на навите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Земята под американското посолство

    95 52 Отговор
    С какъв акт е придобита ? Българска ли е да те питам ?

    Коментиран от #53

  • 14 Aлфа Bълкът

    143 9 Отговор
    Ах тия свински черва – никому известната Росица дето слезе от джипката на Славуца и се качи в джибката на Тиквата излезе, че не е обикновена
    "златотърсачка" да кажа, а е от слой, от мутро-номенклатурата. В тоя парламент и чистачките са гаранция деца на ДС ченгета.
    Върхушката управлява 80г, че и от царско време дори и само сменя позиции, а раята си остава рая 630г вече.
  • 15 Я покажете и акта за собственост на

    110 56 Отговор
    Земята под американското посолство да се посмеем верно.....
  • 16 Опааа

    97 118 Отговор
    Лилов,много си прОст! Дахтеров си е супер нотариус!
  • 17 Стършел

    133 37 Отговор
    Ами ако това е истина, някой прокурор да се заеме с Иван Василев Дахтеров.🤔🤔🤔

    Коментиран от #19, #104

  • 18 Я покажете и акта за собственост на

    110 33 Отговор
    Католическата катедрала където е още по брутално ! Върху исторически разкопки и паметник на културата беше и акт за собственост получиха

    Коментиран от #26

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Без изненади

    106 72 Отговор
    Ошанките откраднали църква в България ли? Те така са научени..обаче сега ще трябва да ги от учим от лесния живот

    Правете сметка че говорим за църква не за схлупена къщурка и светия синод тепърва ще трябва да дава обяснения как така е уж "руска" собственост

    Коментиран от #110

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Румен Американеца

    105 41 Отговор
    Ех, Лилов, Лилов. Частни нотариуси има от септември 1998. Преди това бяха държавни, в Нотариата, откъдето е издаден документа който прилагаш.
  • 23 !!!?

    110 64 Отговор
    Констативен натурален акт за СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ НЕДВИЖИМ ИМОТ, ПРИДОБИТ ПО ДАРЕНИЕ НА ЗЕМЯТА, СТРОИТЕЛСТВО НА ЦЪРКВАТА И ПРАВОПРИЕМСТВО ОТ РУСКОТО ЦАРСКО ДИПЛОМАТИЧЕСКО АГЕНТСТВО НА ПОСОЛСТВОТО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ! Чие е дарението, на кого е дарена земята, кой е строителя на черквата, кой е стопанина на черквата, как е строена "по неодобрения кадастрален план", имената на съставителите на този "Нотариален акт", упълномощените получатели на този Нотариален акт, подпис, печат, такси,...!!! Невидоми са пътищата на русофилските предатели !!!?

    Коментиран от #32

  • 24 Само да допълня че Йордан Цонев

    103 11 Отговор
    Призна за братовчед си, че хиляди декари с фалшиви документи е придобил но нищо не можело да се направи защото имало давност ! Помните ли ?

    Коментиран от #81

  • 25 Почна се от фалшивите набедени с

    98 62 Отговор
    Македонски доноси "руски попове-шпиони" и вижте до къде се стигна сега !!!!! До собствеността !.... и после кажете че не е активно мероприятие на Атлантическите боклуци.....

    Коментиран от #30

  • 26 Дааааа

    49 21 Отговор

    До коментар #18 от "Я покажете и акта за собственост на":

    исторически разкопки и паметник на културата с отпаднала необходимост. Просто е абсурдно и като логика и като закон. Там където в момента е католическата катедрала. Върха на корупцията и продажността.
  • 27 !!!?

    65 29 Отговор
    Абе "Посолството" как не извади Нотариален акт за паметника на "Ленин" който е в музея на соц. изкуство и е сделан от съветски скулптор, а немедлено показа Нотариален акт за "Св. Николай" и имота под него !!!?
  • 28 Никола Гешев

    94 68 Отговор
    Има доста Авгиеви обори за разчистване в тази Държава! Руски църкви, руски паметници, руски културни центрове….руски шпиони!!!
  • 29 Мошеник

    68 36 Отговор
    С мошенгии, не нотариус, разпродава БГ тоя мушмул.Акта му да се обяви за нищожен
  • 30 Никола Гешев

    58 27 Отговор

    До коментар #25 от "Почна се от фалшивите набедени с":

    Започна се от Фалшивите попове! В Македония-крепоста на руското влияние на Балканите ги разкриха!!!

    Коментиран от #119

  • 31 Имате ли представа, колко документа са

    74 3 Отговор
    Нужни докато се стигне до агенцията по вписвания да питам ?
  • 32 И да,

    50 32 Отговор

    До коментар #23 от "!!!?":

    Има ли реципрочност, отнася ли се същото за българската църква в Москва, тя БГ собственост ли е, подворие-като дерогация, отлагане действието на закон, оффф..., нашите простотии край нямат, съд няма нормален, тоя нотариус да се разследва
  • 33 ХаХа

    70 58 Отговор
    Каква стана тя !!! Браво на разследващия , и нека се благодарим, че за разлика от Путинска Русия, в България вече има свобода на словото !
  • 34 о.з Андреев

    109 6 Отговор
    Мен повече ме възмущава как приватизирани предприятия по времето на Костов придобиха с констативни протоколи почивните бази които не бяха вписани като активи на тези предприятия в проспектите и договорите в агенцията по приватизация.... за милиарди лева става дума хора. Още пазя 4 кашона с проспекти( които уж били изчезнали) за приватизация и твърдя обосновано че в приватизираните активи не се включват почивните бази по курортите които в последствие се оказаха в ръцете на приватизаторите......това мен повече ме възмущава .....но и за това вече давност има
  • 35 Що мълчите бре

    74 38 Отговор
    Земята под американското посолство с какъв акт за собственост е придобита а?

    Коментиран от #40, #41, #44, #113

  • 36 Изобщо

    59 25 Отговор
    Не разбирам как такъв документ беше признат официално за валиден от отговорните държавни служители ! Трябва да се даде обяснение на обществото, и да има оставки и уволнения !
  • 37 нотариус-руски човек

    58 30 Отговор
    Всички юристи знаят колко чини този "нотариус".
  • 38 А не помните ли как бяха върнати

    84 6 Отговор
    Така наречените "царски имоти" а? До един бяха с констативни протоколи и актове ! Не помните ли верно а?
  • 39 Всички до един "царски имоти"

    82 9 Отговор
    Са върнати незаконно !
  • 40 И мен това ме интересува

    62 22 Отговор

    До коментар #35 от "Що мълчите бре":

    Земята под американското посолство с какъв акт за собственост е придобита и кой е бил нотариуса ?

    Коментиран от #48

  • 41 Никола Гешев

    42 16 Отговор

    До коментар #35 от "Що мълчите бре":

    Когато заключат посолството и скрият ключа, ще потърсим и техния нотариален акт.
  • 42 Богомил Бонев

    76 33 Отговор
    Само съдът, с влязло в сила решение, което има сила на пресъдено нещо, може да отмени констативен нотариален акт.
    Това е, леваци, ползвайте си прокуратурата като бърсалка, но внимавайте с руснаците! И уважавайте закона, който смело газите!
  • 43 Констативният нотариален акт

    63 29 Отговор
    Установява собственост. Съвсем законен си е да ви кажа като адвокат. Никаква разлика няма дали е Констативен и дали не е . И подобна хипотеза за нищожност просто не съществува в правният мир
  • 44 Хи хи

    36 19 Отговор

    До коментар #35 от "Що мълчите бре":

    Ако знаеш нещо , чел си нотариалния акт на американското посолство, кажи !Предполагам , че никой от списващите във форума не знае дали земята е купена, подарена или си е била тяхна по давност да речем . И какво общо има между двата посолството и църквата ?Под руското посолство чия е земята , знаеш ли ?

    Коментиран от #47, #114

  • 45 Доклада на ДАНС за руските попове

    59 30 Отговор
    Никога не е стигало до прокуратурата и днес беше официално обявено от нея ! Абсолютно незаконно активно мероприятие на атлантическата сган се оказва.

    Коментиран от #54

  • 46 Българин

    83 15 Отговор
    Тия се взеха на сериозно. Предстои да оспорят Нотариалния акт на Аспарух за България и да на изхвърлят от тук.
  • 47 Точно !!!!!

    44 28 Отговор

    До коментар #44 от "Хи хи":

    дали земята под американското посолство е купена или подарена и от кой точно и с какъв акт е въпроса и дали е законно и кой е бил нотариуса ? За това иде реч ! Това трябва да бъде обявено и хората да го знаят

    Коментиран от #59

  • 48 Никола Гешев

    53 11 Отговор

    До коментар #40 от "И мен това ме интересува":

    Нищо не знаем за собствеността на американското посолство, ама знаем че бият негрите!

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ползвател без договорни отношения

    34 9 Отговор
    Със собственика и нормативна база от типа на "бели петна" пак не съществува в правният мир хора ! При наличие за акт за собственост нещата са абсолютно ясни !
  • 51 бият негрите!

    42 11 Отговор

    До коментар #48 от "Никола Гешев":

    И изтепаха индианците даже.....
  • 52 Зловоние

    40 2 Отговор
    Като знаем, че лъжата е законно средство за самозащита на всеки престъпник, ще изчакаме, колкото трябва, защото истината винаги побеждава. Убийци на нормалността! Колко време ще броим моралната нечистоплътност на скудоумци?
  • 53 Земята под американското посолство

    36 24 Отговор

    До коментар #13 от "Земята под американското посолство":

    Е категорично открадната !

    Коментиран от #55, #116

  • 54 Кво се правиш пък ти,

    33 27 Отговор

    До коментар #45 от "Доклада на ДАНС за руските попове":

    Руските попове да НЕ са независими от режима на путин, цървата при комунистоте винаги си е била част от ДС, нямало доклад, оооо

    Коментиран от #57

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Демократ

    57 44 Отговор
    България наистина е продадена най-безсрамно на Кремъл. Сега слушах прокурорите,които лъжат без да им мигове окото, падението е ужасяващо. Констативният акт имал сила на нотариален акт и щели да проверяват 3 месеца документите и щели да търсят къде е ключа от църквата и кой я е заключил. Гаврата с вярата на истинските вярващи е чудовищна, както е отвратително кряскането пред черквата на продажните българи кремълски атеисти, които защитават руските кагебисти в расо. Под дъното сме като държава , СРАМ И ПОЗОР. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
  • 57 доклада стигнал ли е до прокуратурата ?

    45 6 Отговор

    До коментар #54 от "Кво се правиш пък ти,":

    НЕ нали и днес беше официално обявено от прокуратурата ! А до Радев този доклад на ДАНС стигнал ли е ? Пак НЕ нали ? Що за доклад е тогава да те питам и спазен ли е закона ?
  • 58 Казвайте плъхове

    42 20 Отговор
    Земята под Козяк на кой е ? Дайте акта за собственост да видим....
  • 59 Хи хи

    36 31 Отговор

    До коментар #47 от "Точно !!!!!":

    Брей , кой ти каза , че Сульо и Пульо трябва да знаят тези неща, защо ?Ако много те интересува , направи запитване . Американското посолство беше построено след 2000 г и само предполагам , че отговаря на всички условия определени от изискванията за сграда на посолство. Виж за руското имам големи съмнения , кото знам какви подмазвачи бяха нашите политици по онова време.
  • 60 няма нужда, то се вижда

    34 24 Отговор
    Дахтерев е руско име.
  • 61 не е вярно

    63 24 Отговор
    Григор Лилов за пореден път става смешен. 1. Актът е издаден Иван Дахтеров в качеството му на държавен нотариус към Софийски районен съд. Лилов гледа регистъра на Нотариална камара, но в него са само частните нотариуси. Дахтеров е станал частен нотариус през 1998 и не като такъв е изготвил акта; 2. Всички данни, които Лилов твърди, че липсват, просто са заличени, но си съществуват; 3. Агенция твърди, че има такъв акт, защото има, това че МП започна да увърта е съвсем друга работа; 4. Констативният нотариален акт е такъв по писмени доказтелства, а не по обстоятелствена проверка и затова не са нужни никакви свидетели, защото имотът не е придобит по давност, а на годно правно основание - бил е имот на руската легия и това е удостоверено с крепостен акт, който е описан в частта за представените пред нотариуса документи. Лилов да не говори за неща, от които хабер си няма.
  • 62 Да бе , да. ! 😜

    33 17 Отговор
    Сега чакам втора част - за връзките на нотариуса с Хитлер !
  • 63 Акт

    29 2 Отговор
    Всеки констативен нотариален акт може да бъде оспорен!
    По важно е въз основа на какви обстоятелства и факти-документи е бил издаден!
    Трябва да де проследи статутът на имота-земя и сграда назад във времето и да се оценят тогавашните правни действия, дали са в съответствие с тогава действалите правила и норми (Закон)! Често се оказва, че такива, констативни нотариални актове да недействителни!
    Днес беше публикуван един "Крепостен акт" от края на миналия век! Ако е истински, може да даде яснота относно собствеността, в случай, че няма последващи сделки! Канона е отделно!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Хахаха

    34 25 Отговор
    Григор Лилов е толкова велик журналист, че драска само у фейса:)))
  • 66 Григор Лилов

    39 30 Отговор
    Хан Аспарух не е представил Нотариален акт, затова трябва България веднага да спре да съществува, а територията и да се подари на САЩ!
  • 67 Без коментар

    41 21 Отговор
    Григор Лилов 7 февруари 1955 г. в София. Завършва икономика на комунизма и организация на труда в УНСС. Бил е журналист във вестник „Работническо дело“.
  • 68 Хан Тервел

    30 12 Отговор
    Чия е собствеността е без значение, важно е кой обслужва всички православни храмове в България-това е БПЦ. По канон Един Епископат-един епископ! Реципрочно в Руската Федерация това е РПЦ.
  • 69 Пълен измамник е тоя.

    31 24 Отговор

    До коментар #3 от "И какво точно твърди":

    Ходехме да прехвърляме крадени автомобили или такива на длъжнижи при него. Чувал съм и че апартаменти на бабички са прехвърляли при него.
  • 70 BG гражданин и данъкоплатец

    66 28 Отговор
    Колко некомпетентност и неграмотност?! Лилоооов. Лилоооов...
    1.Константивния нотариален акт е издаден по времето, когато все още нямаше Нотариална камара, а Нотариата беше държавен и в старата сграда до паметника на Св.Патриарх Евтимий /Попа/
    2. Ул."Г.Бенковски" започва зад НТ"Иван Вазов", пресича ул."Аксаков", бул."Цар Освободител", ул."Московска" и продължава след бул."Княз Ал.Дондуков" и т.н. /много руски имена, бре/
    3. Толкова е категорично ясна на всички ни собствеността на имота и респ. църквата, че всичките напъни на "сглобката", да преиначи и нагоди истината са жалки, направо гротескни
    Спрете се, бре нещастници!
  • 71 КОШМАРЪН

    49 21 Отговор
    ОТ ОДАВНА СЕ ЧУДЯ НИЕ БЪЛГАРИТЕ НАИСТИНА ЛИ СМЕ ТОЛКОВА ТЪПИ СЛУГИ ЧЕ РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ЗА ТРЕТИ ПЪТ ДА МИНАВАТ ОТ ТУКА И ДА НИ ОСВОБОЖДАВАТ ОТ НЯКОЙ. ОСМАНЦИ - НАЦИСТИ - ОБЕДИНЕНИ ЗАПАДНЯЦИ.
    ДА ЖИВЕЕ ПРОМЯНАТА. ОТ КОЛКО ВРЕМЕ СЕ СЕ ПРОМЕНЯМЕ И ААА ПАК МИ ОТКРАДНАХА ЧИСТАЧКИТЕ.
  • 72 Позорно

    35 27 Отговор
    Гришка, кой ще те чете и ще вярва на услужливите лъжи, с които храниш обществото? Когато фактите говорят, лъжците изтичат в канализацията. Най-яростни в обвиненията за нечия непочтеност са непочтените! Заслужи си презрението и съдебното дело.

    Коментиран от #86

  • 73 Тити

    44 15 Отговор
    Списването тук повечето от тях, не са запознати с материята на документите като цяло!
    КОНСТАТИВЕН НОТАРИАЛЕН АКТ Е РАВНОСТОЕН НА НОТАРИАЛЕН АКТ! Тежестта на двата документа е една и съща!
    Нотариуса за да изготви такъв документ изисква куп други документи доказващи СОБСТВЕНОСТ!
    Агенцията по вписване - няма да впише АКТ който не отговаря на изискванията на закона!
    От тук насетне всичките преразкази и разкази са безсмислени!
  • 74 Аргатин

    35 10 Отговор
    Нотариалната камара на свободните нотариуси започва да действа от 01.10.1998г. До тази дата бяха държавни и се намираха в сградата на районен съд. Така че...
  • 75 Справедлив

    34 14 Отговор

    До коментар #10 от "коалиционните партньори":

    Има и иск за прогласява на нищожност на нотариалният акт и за това няма давност.Не е лошо и да прочетеш ,дали пък държавен или общински имот може да се придобива по давност?Като ти чета глупостите май и ти си от "йористите".

    Коментиран от #78, #83

  • 76 Защопъкне

    31 19 Отговор
    Повече от сто години е на Русия. По давност е тяхна. Парите за строежа са руски. На цар Борис имотите бяха конфискувани по закон след втората световна война. После бяха върнати на НР България. Как ги наследи Симеон, при условие, че няма какво да наследи. На всички имоти в Р България в съответното кметство се пази второ и трето копие на скица, план, нотариален акт. Те не са ползвани за нуждите на собственика и са редовни документи. А какво е недопустимо в случая записано в закон е всеки Сульо и Пульо да чете чужди лични документи и да разпространява съдържанието им. Подсъдно е по закон.

    Коментиран от #105

  • 77 Таралеж

    28 34 Отговор
    Само лъжи, мръсотия и подлост покрай руските мрши - колко са вредни тези мръсници за България...
  • 78 Не ви е срам!

    29 30 Отговор

    До коментар #75 от "Справедлив":

    Не, той е гадните рубладжии, които милеят за кремълските интереси. Позор за тази продажна пасмина! Позор за антибългарското Израждане!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 автора

    35 11 Отговор
    дали ще се постарае да състави същия пасквил и за нотариуса, изадл крепостния акт, който намериха в държавния архив. По същата логика, след това следва да се заеме с кокалите на софийските общинари през 1882, когато са взели решение за дарение на земята на руското представителство в България, сиреч на руското посолството.
    Е, Дахтеров си е свършил работата, като е издал този протокол, подтвърждаваш наличието на крепостния акт, но понеже не му изнася на някого, то дайте да го плюем.
    Може да е всякакъв, но това не прави нищожен нотариалният акт, защото е издаден правомерно и в съответствие с изискванията. Виж, генерирането на пасквил не унижава Дахтеров, а автора
  • 81 Баба Яга

    35 1 Отговор

    До коментар #24 от "Само да допълня че Йордан Цонев":

    А случайно да знаете колко хиляди декари земи са придобили /откраднали/ по давност арендаторите?
  • 82 Измамници

    10 3 Отговор
    Съд и затвор
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Явно

    11 22 Отговор
    Нотариален акт менте и менте нотариус.
  • 85 До Богомил Бонев

    9 5 Отговор
    Не мога да повярвам, че Богомил Бонев е коментирал "йористи", това шега ли е
  • 86 Ала бализми

    23 7 Отговор

    До коментар #72 от "Позорно":

    Веднага след дипломирането в СофУни на Гр. Лилов, същия е назначен на работа в редакцията на в. "Работническо дело", където ВСИКИ служители, вкл. чистачките и портиерите са с ДС-проверка за лоялност и са номенклатури на отдел "Пропаганда и агитация" на ЦК на БКП! Сега е "евро-атлантик" на свободна FBk-практика! По време на Ковид-пандемията се ваксинира с всички възможни ваксини, бустери и прочие, като водеше пуническа война със заплахи, цензура и обиди към всички хора, които отказваха да се ваксинират! След ваксинацията "обективността" му се изпари и беше заменена от войнстващи казионни "разследвания" и "анализи", подобни на БКП-пропагандата от края на 1940-те. Чудя се защо все още не са го направили д-р на пропагандните "науки", доц. или проф., а защо не и полк./генерал - като БОКо, Димо Гяуров, Лили Иванова, Нонка Матова, Весела Лечева и тази плувкинята-полк. дето беше кандидат-вице-президентка на БОКо.
  • 87 Ам чи

    32 10 Отговор
    ЛИЛОООООВ АСПИРИН СОРОСОИДЕН ПРЕИ 1998 ГОДИНА НЯМА НОТАРИАЛНА КАМАРА БЕ АЛООООО МНООО СИ ПЛОСЪК БЕ МАМИН ЖЪЛТОПАВЕТНИКО А. ШКОЛСКОТО МУ ОБРАЗОВАНИЕ Е СОФИИСКИ УНИВЕРСИТЕТ ЩОТО ТОГАВА НЯМАШЕ РАЗНИ ДРУГИ ИЗМИСЛЕНИ УНИВЕРСИТЕТИ А ТИ С КВО ОБРАЗОВАНИЕ СИ ДА НЕ Е КАСПИЧАНСКИЯ СВОБОДЕН ЗАДОЧНО
  • 88 Кака

    25 11 Отговор
    Лудото Григорче не може ли да прочете, нотариус при Районен съд София, ква нотариална камара те гони бе, бо клук нещастен, едно време имаше само държавни нотариуси, за една паница леща лудата си жена Тодорка ще продадеш
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ?!?!?!

    13 3 Отговор
    В тази връзка,може ли да ПОПИТАМЕ:КЪДЕ са ДЪРЖАВНИТЕ бензиностанции "Петрол"???? А,ЗАЩО са ТАМ????
  • 92 Валя Димитрова

    30 11 Отговор
    Г - н Лилов е най - добре да се консултира с юристи преди да пише такива глупотевини! И друг път са ми правили впечатление негови неточни и неистински твърдения. Но да не правиш разлика м/у констативен акт по документи и констативен акт по обстоятелствена проверка /която обичайно е по давност и именно при нея се разпитват трима свидетели/ и да си позволяваш да публикуваш такива глупсти... Това говори или за безумно самочувствие /без покритие/, че всичко знаем и можем или за умишлено въвеждане в заблуждение на хората!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Неизвестна

    17 13 Отговор
    Еееее какво сте се захванали та всичко руско ви пречи и пишете само глупости и бълвате само жлъч. Колко много посолства има. Питайте например за Американското посолство. Интересувайте се за него. Да му писне на човек.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Пулю

    4 0 Отговор

    До коментар #95 от "Сульо":

    После да не кажеш че не сме те разбрали правилно Да видим какви глави каква гавра
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Любо

    20 6 Отговор
    ПРЕДИ-1998-ГОД.НЯМАШЕ-РЕГИСТЪР НА НОТАРИУСИТЕ!!!!
    НОТАРИАТА БЕШЕ-ДЪРЖАВНА СЛУЖБА!
    БИВА ЛЪЖИ,БИВА,АМА ЧАК ТОЛКОВА!
  • 100 Зелков Дойчо

    9 7 Отговор
    Абе Лилов Абе и.иоте...
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Андрешко

    12 3 Отговор
    Мокедонците разкриха поповете шпиони ....Да питат тях за църквата да не се окаже Македонска
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ще се заеме

    11 3 Отговор

    До коментар #17 от "Стършел":

    АКО на прокуратурата й стиска. Сарафов видимо не е по-различен от Гешев. Само дето се пънеше да доказва обратното в периода СЛЕД покушението над Гешев.
  • 105 Много спор, много нещо.

    15 12 Отговор

    До коментар #76 от "Защопъкне":

    Ами да си стои заключена руската църква! На мен не ми пречи, защото всички останали църкви в България - българските църкви, са отворени! Всички миряни могат да посещават Божиите храмове, когато пожелаят. Елеонорката ако иска, изобщо да не отключва! Църквата е важна за християните, но важни са и свещениците! Руският поп, който напъдиха, прилича повече на кгб-ски бандит, отколкото на духовник!!! Такива "духовници" не желаем, другарко митрофанова!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 гост

    10 2 Отговор
    Решение на първото Общо събрание на Нотариалната камара на Република България от 24 октомври 1998 г. Нотариалната камара е създадена със Закона за нотариусите и нотариалната дейност, приет през 1996 г. На 1 октомври 1998 г. в България започва да функционира свободен Нотариат.
  • 108 Дивергент

    15 4 Отговор
    Нека автора първо се образова и след това да прави анализи. Омръзна ни от некомпетентни "мисирки".
  • 109 Григор Лилов Доказан Плювалник!

    13 4 Отговор
    Тоя, освен да плюе по всеки и по всичко друго не прави!
  • 110 Ами

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "Без изненади":

    СОК"Камчия"? Как купиха тази земе там? КОЙ им в продаде Българската Земя?
  • 111 Жоро

    8 14 Отговор
    Натариалния акт на Матушка Кочина за Българската църква е фалшификат!
    Сега Костя Копейкин Къс защо не ходи да протестира пред Матушко посолство да отворят църквата...
    Защото до един Копейките сте национални предатели!!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 присмехулник

    3 6 Отговор

    До коментар #35 от "Що мълчите бре":

    А земята под руското посолство? Да ни кажеш нещо за нея?
  • 114 Янйов

    5 2 Отговор

    До коментар #44 от "Хи хи":

    Виждал съм този нотариален акт, съвсем законен е. Имотът е продаден от частни лица на САЩ, чрез посолството им в България.
  • 115 Пламен Костадинов Панчев

    7 9 Отговор
    В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ЦЯЛА БЪЛХАРИЯ ПРИНАДЛЕЖИ НА НАШИТЕ БРАТЯ РАШАНИ.НИЕ СМЕ БИЛИ ПЕТСТОТИН ГОДИНИ ПОД ТУРСКО РОБСТВО ( САМО БЪЛГАРИЯ, ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ОКОЛО НАС НЕ СА БИЛИ) И НЯМА НИЩО ОСТАВЕНО А ЗА 75 ГОДИНИ ВСИЧКО Е ПТОДАДЕНО НА РАШАНИТЕ
  • 116 Янков

    10 1 Отговор

    До коментар #53 от "Земята под американското посолство":

    Категорично е купена от САЩ, от частни лица. Виждал съм нотариалния акт.
  • 117 Верваме

    11 2 Отговор
    Много на хранилка соросова.След Коледа по кофите.
  • 118 Кака Пенка

    6 4 Отговор
    Тоя писач, а и на вас ФАКТИ, и на вашите анонимни, списвачи и превеждащи както им отърва материали, от чужди медии, ТРЯБВА ДА ВИ Е ЯСНО, че нотариус не се става за 2 дни като вашите драскачи. Там се УЧИ ПОНЕ ПЕТ ГОДИНИ! НЕ Е КАТО ПРИ ВАС. Куцо , кьораво/ в духовен и интелектуален смисъл/ и без много четене става журналист/ка.
  • 119 Димитър

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "Никола Гешев":

    А ни обясняваха, че са дошли преди 5 години от Беларус. За Македония не са споменавли да имат стаж. Може вече дистанционно да ги разкриват?
  • 120 Груйчо

    2 3 Отговор
    Не, че е някаква изненада, но като чета коментарите, за пореден път се убеждавам, че България е пълна с путекантропи, готови да продадат и майка си, само и само да се харесат на " братушките". Жалка работица, жалки хорица.
  • 121 ДАНС са на ход. Съдът, също.

    2 3 Отговор
    Нотариалният акт на недоразумението Дахтерев е несъстоятелен, меко казано фалшив. Колко ли пари е прибрал от руснаците, за да издаде такъв подорен за българското правосъдие акт?
  • 122 Небългарите, защитават руските интереси.

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ама направо си плачи за съд тоя":

    Изпушени са всички небългари, които защитават руските интереси в България, като подаряват на Русия и се отричат от свещенна българска земя, сгради и всякакви имоти, признавайки фалшиви сделки. Така са подарени морския комплекс "Камчия", Руската църква, сградата в която руснаците си направиха "Дом на Москва" в София и много други.
  • 123 Божее

    2 0 Отговор
    Невероятна юридическа, журналистическа, политическа и управленска безпомощност, дефицити и гьонсуратлък ! И блеещи хорица, които им се връзват на мизерствата и отричат историята ни. Обичат да мразят благодетелите си и бездушно, като садо мазо да се подмазват на тези, които издевателстват над живота им. Жалки манипулации, ровят с рогата и си търсят белята.
  • 124 Б.О.

    1 0 Отговор
    Не сте запознат с нотариусите и къде са се помещавали и тегистрирали? Пишете страшни глупости, сверете информацията си не с Бърд и Боец, а с компетентни хора. Богомил Бонев също е отделил време за този казус. Там ще се ориентирате.
  • 125 Симеон Велики

    0 1 Отговор
    Когато България и Укнайна придобият църкви в Москва, тогава ще има нусща църква в София и Киев.
  • 126 Малена Сирил

    0 0 Отговор
    За нотариален акт по обстоятелствена проверка се изискват трима свидетели, за издаване на констативен нотариален не се изискват свидетели, той се издава на база представени документи, удостоверяващи право на собственост. Това е само едно от погрешните Ви твърдения. За пореден път подвеждата хората с погрешни твърдения и непознаване на материята. Агенцията по вписванията не удостоверява право на собственост, това е работа на нотариуса, тя вписва при определени правила и всеки може да ги прочете, стига да иска. Снимката на този нотариален акт със заличени данни на снимката, не означава, че това е оригинала в Агенцията по вписванията. Това също може да се провери. Глупостите, които пишете са най - малкото грешно в този нотариален акт. За човек и уж разследващ журнаслист със стаж като Вас, това е пълна излагация. Твърдението ми също може да се провери.