Отидете към основна версия

2 551 57

Победа на Терзиев ще зазида сянката на ДС, загуба ще окрили лустраторите

  • васил терзиев-
  • сържавна сигурност-
  • софия-
  • избори

Някои аспекти на резултата от изборите в София

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Резултатът от кметските избори в София освен всичко останало ще покаже и доколко занапред могат да цакат някого с ДС-миналото на семейството му.

Първо да разгледаме варианта, при който Васил Терзиев печели в цитаделата на "жълтопаветните антикомунисти".

Както е добре известно, за последните принадлежността към ДС, независимо персонална или през поколение, е по-страшна от класно по геометрия за ученик, от топла мастика за алкохолик и от бомбирали корнишони за практична домакиня.

Успех за Терзиев ще означава, че вече не се правят драми по този параграф и всякакви остатъчни позивни за лустрация и и друго подобно късно раздаване на справедливост, отдавна са изветрели от актуалност.

Разбира се, наблюдатели, анализатори, редови зяпачи и фенове на "Промяната", ще отбележат колко правилно подбрана кандидатура е била Терзиевата. Като ще припомнят вече известните комплименти по негов адрес - млад, образован, успешен, абе - всичко му е "хай ти" на младия мъж.

Стигаме до вариант загуба за кандидата на ПП-ДБ.

Тук вече всичко описано по-горе ще се случи с обратен знак.

Моментално като първа и основна причина за загубата ще се посочи ДС-миналото на дядото на кандидата. Как успешният предприемач е бил внедрен от бившите служби, за да съсипе изборите на демократите в столицата. Ще започне да се пресмята колко гласове на погнусени десни са били изгубени заради нея, като логичният заподозрян, който ги е прибрал, ще се окаже праведният стар седесар Вили Лилков. Разбира се, без да е виновен за това.

Ще се отчете, че и част от негласувалите изобщо, също са били погнусени от този факт в родословното дърво на Терзиев, а други дори са гласували за...Хекимян.

Така при вариант 2 сметките на градските десни с ДС остават неразчистени и ще слушаме още неизвестно колко за дългата ръка на Шесто, Седмо и колкото там са били управленията на бившите ни тайни служби. И как през годините са били изпуснати златни моменти, веднъж завинаги да се сложи край на подобни аномалии, само с една хубава лустрация.

Такива накратко ще бъдат първосигналните реакции още в изборната нощ.

А по-трезви я се появят, я не...

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.

Свързани новини