Отидете към основна версия

5 163 198

Имало сталинисти сред прокурорите у нас-добро (м)утро!

  • иво инджев-
  • прокурори-
  • русия

Никаква тайна не беше за цялото полицейско ведомство, сковано от съветската омерта

Снимка: Нова телевизия
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С няколко десетилетия закъснение най-сетне се чу насред публичната ни мълчаливост, че на ключови позиции в раздаването на справедливост има откровени сталинисти.

Добро (м)утро!

Нямам предвид Христо Грозев като вестоносец. Свършил си е неговата работа отново. Но да ме прощават изненаданите-това е както във вица за бракониера и горския, който го хванал с убита лисица на рамото в забранен за отстрел сезон. “Ауу, лисица”, изненадал се бракониерът.

Няма и да обяснявам към кого се обръщам.

Писал съм не веднъж, че тези не само не се крият, а гордо дефилират. Ако им паднеш в лапите, ще те разкъсат заради това, че си“обратен” на тяхното мракобесие.

Не е чудно, че получавам писма от прокурори, които се гаврят с мен, съобщавайки ми, че заплашващите с убийство мен и семейството ми (по рашистки подбуди), някои от които не се и крият, били упражнили правото си на свободно слово. Вика му се на това гавра с човек, когото се надяват да видят като труп.

Олигарси раздаваха награди за “журналистика” в свой курорт на Черноморието ни, бидейки горди любители на съветска музика. Поръчителите на музиката знаели текстовете наизуст и припявали с пълно гърло-знам от изнасилени да свирят въпросната пропаганда музиканти.

Тази отврат ( мразь) съм отразявал в свои публикации. С тях съм станал още по-омразьен на медиите, чиито лакомници са се облажили от решението на също толкова лакомото жури, подбрано от съветолюбците.

Писал съм и за това, как путлеристи празнуват у нас на трапеза Коледа(!) по съветски образец с химна на СССР заедно с българските си крепостни служители. Нищо скрито, напротив!

Путлеровата олигархия нахлу в нашия разграден като за тях двор с предисторията си. В случая с химна ставаше дума за собственици на голяма аптечна верига. Бях известЕн от един единствен възмутен. Пожелал да остане анонимен ( защо ли?), за разлика от наглите му началници, демонстриращи луксозно благополучие тук ( езда на супер скъпи автомобили на невръстна възраст и т.н.).

Бойковизмът беше мутриархат- честит Осми март на изповядващите култа към него! Беше разновидност на путлеризма у нас. Тогава процъфтя цялата тази наглост без дори да ползва смокинов лист. Държеше да ни покаже какво си има между краката за наше сведение. Вместо смокинов лист ползва(ше) смокинги.

През 2014 г. бяха арестувани ( за пореден път) за “вандализъм” на МОЧА български граждани. Разтакаваха ги по участъци. В самата Столична дирекция на вътрешните работи на площад “Възраждане”(!) един от тормозените “вандали” засне портрет на Ленин, все така украсяващ стената над бюрото на голямо началство. Никаква тайна не беше за цялото полицейско ведомство, сковано от съветската омерта.

Какво да ви кажа още за закъснелите прозрения?

Битката за лустрация на всичко и всички с отношение към ДС продължава, но тази с рашистката пенетрация в слабините на слабите институции на българската демокрация дори не е започвала.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 138 гласа.

Свързани новини