Отидете към основна версия

12 507 29

Сигнал: Главният прокурор прикрива източване на "Терем" – Варна в полза на ВМРО

  • терем-
  • терем варна-
  • терем–крз флотски арсенал – варна-
  • вмро

Заводът е плащал рекламни разходи на ВМРО за предизборната им кампания покрай изборите на 4 април

Снимка: krz-fa.com
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Преди около двадесет дни до главния прокурор Иван Гешев е бил подаден сигнал, подкрепен с факти, че “ТЕРЕМ–КРЗ ФЛОТСКИ АРСЕНАЛ – ВАРНА” е бил източван с крупни суми в полза на ВМРО за отминалите парламентарни избори на 4 април т.г., разкри сайтът "Афера" от свои източници в Министерството на отбраната.

„ТЕРЕМ–КРЗ ФЛОТСКИ АРСЕНАЛ – ВАРНА“ е завод със статут на пристанище със специално предназначение и е под шапката на Министерството на отбраната.

Подадената до главния прокурор информация сочи, че на предните избори, провели се на 4 април т.г., секретарят на ВМРО – Варна е поискал от шефа на "ТЕРЕМ – Варна" да бъде финансирано изработване на значки и рекламни материали за ВМРО чрез рекламна агенция „Белис ООД“. Така на практика заводът е плащал рекламните разходи на ВМРО за предизборната кампания.

Наред с това, две ромски фирми – „Паунка 60“ ЕООД и „Арди 69“ ЕООД със собственик Димчо Димов, многократно са били финансирани от "ТЕРЕМ – Варна" с по 550 000 лв., без обществени поръчки. Открити са дублирани плащания и множество нарушения, а с тези пари, източвани от ТЕРЕМ – Варна, се е финансирала партия ВМРО, сочи още сигналът.

Няма данни главният прокурор да е предприел действия след известяването, въпреки че твърдението сочи как военен завод е източван в полза на политическа партия, чийто лидер пък по това време е бил и министър на отбраната.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 47 гласа.

Свързани новини