Отидете към основна версия

11 308 28

Кубрат Пулев: Аз съм си виновен за загубата от Кличко

  • кубрат пулев-
  • владимир кличко-
  • бокс

Кобрата смята, че е допуснал твърде много грешки по време на мача

Снимка: БТА

Аз съм виновен, че не победих Кличко.  Изобщо не можах да покажа това, за което бяхме тренирали. Това заяви на специална пресконференция днес Кубрат Пулев в коментар относно мача си за световната титла срещу Владимир Кличко.

Кобрата заяви, че отдава загубата на своите грешки по време на мача и на липсата на достатъчно опит в подобни големи срещи.  Той съжалява, че не е работил достатъчно в защитен план и смята, че има голямо поле за развитие пред себе си.

„Още дълго време ще се прави разбор на този мач. Аз съм виновен, че не победих Кличко.  Изобщо не можах да покажа това, за което бяхме тренирали. Все пак и на него му беше тежко. Аз съм неудобен съперник.  Чух колко много глупости се изговориха през последните 10 дни.  Отдавам всичко на липсата на опит. Имам нужда от още мачове.

Основната ми грешка беше, че пропуснах това ляво кроше и то не един път. От много дълги години това ми е пробойната.  Кличко пък бие перфектно ляво кроше.

Уважавал съм хора, които спят на улицата, но няма как да уважавам хора, които играят мръсно и долно. Никога през живота си не съм бил нокаутиран. Мислех си, че съм дебелоглав и държа на удари. Понасял съм доста тежки удари в своята кариера. Изтръпвали са ми главата и краката, олюлявал съм се, но никога не съм падал в нокаут. Самите удари бяха резки и точни. Понасял съм и по-тежки удари, но тези бяха резки и точни, което е по-важното.

Възможно е да имам нов треньор в бъдеще. Не искам да коментирам това. Бъдещето ще покаже как точно ще се развият нещата и с кой треньор ще продължи напред.

Тактиката е една и в движение може да се промени. Тактиката беше да си играя моята игра. Един от мръсните номера беше, че рингът беше по-малък. За това ме предупредиха няколко часа преди мача. Мой ход беше да ги финтирам, че ще играя с краката и че ще бягам. Вследствие на това те веднага промениха ринга, за да мога да не бягам. Аз обаче планирах точно обратното.

Може би в трети и четвърти рунд трябваше да тръгна по-брутално напред, Аз умея това и това беше тактиката, но  не го направих.

Има война между Зауерланд и K2, защото това не са случайни фирми. Тази война си е от години. Може би ако контактът ни със Зауерланд бе по-добър, щяхме да се справим по-добре. Все пак смятам, че долу-горе се справихме срещу такава солидна империя като K2.

Аз все пак не виня никого. Смятам, че наистина можех. Всички номера и войни около мача нямаше да значат нищо, ако аз се бях справил на ринга. Отчитам го като моя грешка и мой минус. Заради това и аз се уча и продължавам да се усъвършенствам. Аз винаги гледам първо себе си и дали аз греша, било в бокса или в живота. Ако ми беше по-добра защитата нямаше да му помогне нито допинга, нито каквото и да е. В момента от К2 дори ме съдят, за това, че казах, че той може и да е взимал, защото отказа да се подложи на допинг проба. Това е едно от нещата между Кличко и мен, за което аз не го уважавам.

В кой спорт е регламентирано кога точно на някой може да му се вземе проба? Кличко е подписал този договор и си му е комфортно. Той си е шампион. Аз съм си от малка България и говоря много. Не мисля, че говоря много. Даже съм доста умерен в своите приказки. Когато имам право обаче, аз говоря. Мен ме скъсаха от проверки, включително и след мача.

Цяла година тренирах за този мач и нямах време. Сега се радвам на близките си. В момента си почивам и се възстановявам.

Благодаря на всички хора в Хамбург, които ме подкрепяха през цялото време. Доказахме, че българите можем да сме задружни. Честитя и световната титла при жените на Станимира Петрова. Дано продължава да ни радва още много.“

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини