Отидете към основна версия

921 0

Събития на седмицата от света на спорта

  • събития-
  • седмица-
  • спорт-
  • тенис-
  • цска-
  • левски-
  • фа къп

Australian Open, подготовката на българските отбори и изненадите във ФА Къп са акцентите на изминаващата седмица

Снимка: БТА/АР

Изминаващата седмица донесе много емоции на феновете на спорта. Тя бе белязана от изненади във турнира за ФА Къп, достойно представяне на българските представители на Australian Open, както и първите мачове за новата година на Левски и ЦСКА на лагерите им в Турция.

1. Представянето на Григор Димитров и Цветана Пиронкова в Австралия

Българските тенисисти успяха да се представят достойно на първия за годината голям турнир по тенис - Australian Open. Пиронкова успя да премине първото си препятствие в Австралия, но допусна тежка загуба с 6:2;6:0 от Доминика Цибулкова във втория кръг на надпреварата.

Другият представител на България - Григор Димитров също се представи достойно след като достигна до 1/8-финалите в надпреварата. Победи над Браун, Лацко, и Багдатис класираха хасковлията в 16-те най-добри. Българинът обаче допусна загуба от Анди Мъри, с което мечтите му за първи трофей от Големия Шлем не успяха да се реализират.

2. Контролите на Левски и ЦСКА

Двата най-именити отбори в България - Левски и ЦСКА започнаха подготовката си за подновяващия се през февруари сезон на "А" Група. И двата тима са на лагер в Турция като там изиграха и първите си мачове за новата година.

Левски стартира с равенство 1:1 срещу украинския Ворскла. За "сините" в игра се появиха новите попълнения Боян Йоргачевич, Александър Александров и Емил Нину, а освен това "сините" заложиха на доста от своите млади футболисти. Последва и мач с шампиона на Азербайджан - Карабах, която "сините спечелиха с 3:0. Мачът ще се запомни и с четирите дузпи - по две за двата състава, които реферът свири, като две от тях дойдоха още до седмата минута.

ЦСКА спечели с 1:0 срещу втородивизионния германски Аален първата си контрола на турска земя с попадение от дузпа в 20-ата минута на Орелиен Жоаким. Добрата игра на "червените" продължи и срещу Металист Харков. Отново в герой за ЦСКА се превърна резервата Жоаким, който донесе победата с 2:1 на българския отбор в 84-ата минута.

Преди това новото попълнение на ЦСКА Амансио Фортес асистира на Жуан Фелипе за първия гол в 38-ата минута, но минута преди почивката направи дузпа, от която потърпевшият Васил Кобин изравни.

3. Изненадите в ФА Къп

Двата най-добри отбора във Висшата лига през сезона "Челси" и "Манчестър сити" допуснаха шокиращи загуби и отпадната от Купата на Англия. Лондончани допуснаха неочакван обрат от 2:0 до 2:4 срещу третодивизионния "Брадфорд" на "Стамфорд бридж". Шампионите пък паднаха с 0:2 от "Мидълзбро", който се състезава в Чемпиъншип.

Специалния пусна в игра резервите, но поне в началото това не изглеждаше да е проблем. Гари Кейхил и Рамиреш се разписаха в 21-ата и 38-ата минути и дадоха добра преднина на отбора си.

Изненадващо, с гола на Стийд в 41-ата минута започна паметен обрат за "Брадфорд". Въпреки крехката си преднина "Челси" водеше до 75-ата минута. Тогава обаче Мотайш изравни, а до края Холидей и Йейтс оформиха разгромната победа за гостите.

"Манчестър сити" също изненадващо не можа да се справи с Мидълзбро. Домакините стояха по-добре през първата част, но не успяха да поведат. В герой се превърна вратарят Томас Мехияс, който спаси куп удари. След почивката гостите нанесоха своя удар.

В 53-ата минута топката някак беше придвижена напред към вратата на "гражданите" след серия от грешки в защита. Последната неточност беше на Венсан Компани, който след това в опита си да се поправи и да изчисти от голлинията, улучи пусналия се на шпагат Патрик Бамфорд и топката влезе във вратата, а Кике направи резултата 2:0 в края на мача.

От турнира отпаднаха още Тотнъм, Саутхемптън и Суонзи. Манчестър Юнайтед стигна само до 0:0 срещу четвъртодивизионния "Кеймбридж" и ще има преиграване на "Олд Трафорд".
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини