Отидете към основна версия

1 094 0

Откриват мемориал в памет на Йохан Кройф

  • йохан кройф-
  • барселона-
  • мемориал-
  • камп ноу

Легендарният холандец ще бъде почетен по достоен начин от каталунския клуб

Снимка: БТА/АР

Барселона ще открие мемориал в памет на легендата Йохан Кройф, предадоха от официалния сайт на клуба.

Събитието в памет на „Летящия холандец” ще се случи в събота, 26-и март. Футболната легенда почина вчера, на 68-годишна възраст, след боледуване от рак на белите дробове.

„За да отдадем почит към паметта на Йохан Кройф, от клуба решихме да открием мемориал на трибуните на стадион „Камп Ноу” и всеки, който желае, може да дойде и да остави цвете и да изрази своите съболезнования” - добавят от каталунския гранд.

Кройф преминава в Барселона през 1973 година, където играе в продължение на пет сезона. С екипа на "лос блаугранас" той печелейки една шампионска титла на страната и една Купа на Краля. Като старши-треньор на тима триумфира в местното първенството цели четири пъти и завоюва един трофей в турнира за Купата на европейските шампиони.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Великите моменти от живота на Кройф

    Още в началото на своята кариера започва да играе по системата на тоталния футбол, измислена от треньора Ринус Михелс. Смятан е за един от най-великит ...
    24.03.2016
    2 701
    1
  • Почина легендарният Йохан Кройф

    На 68 години е починал легендарният футболист Йохан Кройф, съобщи Би Би Си, позовавайки се на информация на официалния му сайт. Кройф е едно от най ...
    24.03.2016
    7 484
    12