25 Март, 2016 20:55 1 081 0

Откриват мемориал в памет на Йохан Кройф

  • йохан кройф-
  • барселона-
  • мемориал-
  • камп ноу

Легендарният холандец ще бъде почетен по достоен начин от каталунския клуб

Откриват мемориал в памет на Йохан Кройф - 1
Снимка: БТА/АР

Барселона ще открие мемориал в памет на легендата Йохан Кройф, предадоха от официалния сайт на клуба.

Събитието в памет на „Летящия холандец” ще се случи в събота, 26-и март. Футболната легенда почина вчера, на 68-годишна възраст, след боледуване от рак на белите дробове.

„За да отдадем почит към паметта на Йохан Кройф, от клуба решихме да открием мемориал на трибуните на стадион „Камп Ноу” и всеки, който желае, може да дойде и да остави цвете и да изрази своите съболезнования” - добавят от каталунския гранд.

Кройф преминава в Барселона през 1973 година, където играе в продължение на пет сезона. С екипа на "лос блаугранас" той печелейки една шампионска титла на страната и една Купа на Краля. Като старши-треньор на тима триумфира в местното първенството цели четири пъти и завоюва един трофей в турнира за Купата на европейските шампиони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА