Отидете към основна версия

1 012 1

Франция е първият 1/8-финалист на Евро 2016

  • франция-
  • албания-
  • евро 2016

Домакините се класираха напред след нов инфарктен успех

Отборът на Франция се превърна в първият класирал се за следващата фаза на Евро 2016.

След като домакините трудно измъкнаха успеха от румънците в първата си среща, сега "петлите" отново имаха сериозни проблеми с противника си и пречупиха Албания с 2:0 едва в заключителните минути.

С редица пропуски се отличиха Жиру, Пайе и Коман, а благодарение на влезлите като резерва Погба и Гризман играта на тима се раздвижи и те все пак добутаха тима си до крайния успех.

Именно Гризман бе героят, реализирайки първото попадение в мача. Адил Рами с прекрасно центриране сложи топката на главата на нападателят на Атлетико Мадрид, който от своя страна майсторски я насочи в мрежата зад Бериша, давайки аванс на тима си.

В добавеното време пък Димитри Пайе довърши съперника с втори гол в 96-ата минута.

Албания от своя страна може да се гордее, тъй като за втори пореден двубой показа изключително желание, а сега бе близо до това да се пребори дори за точката от противника си, считан за абсолютен фаворит в срещата.

Все пак до голямата изненада не се стигна и Франция оглави групата с 6 т. като ще може да диша спокойно преди дербито си с Швейцария в последната среща. Албанците пък се разделят с надпреварата и срещу Румъния ще играят само за честта си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пайе: Отново направих разликата

    След втория си гол за Франция на Евро 2016 крилото на Уест Хям Димитри Пайе показа сериозно самочувствие. „Аз отново направих разликата днес& ...
    16.06.2016
    940
    0
  • Дешан: Трябваше да вкараме по-рано!

    Френският национален селекционер Дидие Дешан изрази разочарованието си от факта, че неговите играчи не вкараха гол рано в мача, но също така ги похвал ...
    16.06.2016
    785
    0