Отидете към основна версия

942 0

Иляна Раева готви нови съчетания за Лондон

  • раева-
  • гигова-
  • лондон-
  • слави трифонов-
  • георги христов

"Готвим две нови съчетания за Олимпиадата. Освен това, УС позволи аз и Мария Петрова да организираме изцяло Световната купа в София", разкри Иляна Раева

©БГНЕС

На специална церемония Раева получи призове за треньор и отбор на месеца на пресклуб "България", след като тя и нейния тим бяха избрани безапелационно като заслужили тази награда. Отделно от награждаването наставника на националния ни ансамбъл по художествена гимнастика разкри, че няма проблеми с Мария Гигова след скандалната пресконференция, както и, че готви нови съчетания за Олимпиадата в Лондон.

"Всички останали отбори ще заложат на стари съчетания, с които могат да печелят, но аз готвя две нови съчетания. Ще са готови в началото на ноември. Имам идеи и мисля, че са добри. Работя с нов композитор и лично Георги Христов пожела да изпее вокалите. За другата музика Слави Трифонов ми предложи да работя с Ку-ку бенд. Смятам да вкарам два нови рискови елементи с топка. Българските зрители ще видят работата ни през май, когато ще бъде Световната купа в София. Отделно от това УС съвет гласува аз и Мария Петрова да организираме Световната Купа в София. Имаме идеи да модернизираме всичко. Нови идеи за маркетинг, реклама. Нещата трябва да се организират по коренно различен начин. Освен това има много фирми, които искат да подпомагат художествената гимнастика. Не само финансово. Сега преговаряме с важна компания, която иска да ушие нови костюми на момичетата", разкри Раева.

По повод отношенията си с Мария Гигова, бившата състезателка каза: "Нямам проблеми с Мария Гигова след пресконференцията. Не искам да я сменям. Това, което казах тогава е следствие на това, че не искам да се допускат повече такива грешки. Убедена съм, че това няма да се повтори. Иначе получих критики от някои членове на УС за думите си. Аз обаче им казах, че оттук нататък при подобни нередности ще казвам нещата по този начин. Не съм капризна, не искам лукс, но няма да позволя да се правят икономии, особено, когато имаме възможности".

Иляна Раева изказа и задоволството си от това, че в България отново се е заговорило за художествена гимнастика, съобщава БГНЕС. "Щастлива съм, защото в България отново се заговори за художествена гимнастика. Върху нас се изсипа голяма любов. Благодаря на медиите, които ни обърнаха такова внимание. В България има два спорта – футбол и волейбол, затова аз съм щастлива от вниманието към нас в момента. За мен е чест, че за втори път в рамките на един месец ме избирате за треньор на месеца. Това е важен момент за художествената гимнастика. Тази година за втори път печелим злато с момичетата. За нас най-важно беше световното първенство в Монпелие. Надявам се да имаме много успешна олимпийска година. Искам да зарадваме всички с успехи, а защо не и с медали. Спортът в България трябва да се съхрани и да се върне на нивото си от преди години".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини