28 Септември, 2011 14:18 9 801 1

Раева: Унизиха ни сериозно преди световното

  • раева-
  • ансамбъл-
  • гигова
Раева: Унизиха ни сериозно преди световното - 1
©ЕРА/БГНЕС

"Нашите момичета и изобщо целия ни екип са страхотни герои, защото ние минахме през един ад, за който никога не съм говорила. Преди световното първенство имахме тренировъчен лагер във Франция при най-абсурдните условия, които може да си представите", разкри главният треньор на националния отбор на България по художествена гимнастика Илиана Раева.

Треньорката на българския ансамбъл направи шокиращото разкритие по време на днешното награждаване на момичетата за отбор на месец август. Условията по време на десетдневния лагер във Франция са били като истински ад. Раева добави пред погледа на президента на федерацията Мария Гигова, че смята тези действия на ръководното тяло на българската гимнастика за саботаж спрямо нея. "Пристигнахме там и трябваше да бъдем настанени в общежитие за бедни, където дори нямаше телефони. Естествено, аз наредих на момичетата да не си пипат багажа и помолих французите да ни потърсят друг хотел. Групата ни бе от 18 човека, така че в Монпелие нямаше нито един хотел, в който да се преместим. Цената в това общежитие бе 50 евро на вечер, в която трябваше да спят по 3-4 момичетата, имаше настанени семейства от по 8 човека в нещо като апартамент. Просто цифрата трябваше да бъде 50 евро", сподели треньорската на ансамбъла.

Раева продължи: "Да не ви казвам как изглеждаха тоалетните, навсякъде миришеше на мухъл. Три часа момичетата трябваше да чакат на тревата, намерихме само един крайпътен хотел, състезателките трябваше да ядат от заведения за бързо хранене, някои спряха да се хранят. Три дни след това напуснахме този мотел, отидохме в друг. Един ден след това пък отидохме в друг хотел. На 40 минути бяхме от залата, в която тренирахме, д-р Сиракова и Мариела Пашалиева пък трябваше да карат бусчета, с които се возихме. Никъде не казах нищо, защото чаках да свърши световното".

Илиана Раева сподели, че е сериозно огорчена от действията на българската федерация, съобщава БГНЕС. Тя допълни: "Унижението, на която бяхме поставени нямаше граници. Отвратена съм от Българската федерация по художествена гимнастика, от цялата си душа и сърце, заради условията, в които бяхме поставени. Ние трябваше да си караме автобусите, благодарение все пак на тези французи, не е вярно, че са виновни те. Седем оферти са изпратени, всяка е отказвана и се е търсело по-евтиното, докато се намери това общежитие за бедни, в което дори имаше проститутки, това го заснеха момичетата. Явно се е разчитало, че Илиана Раева ще си изпусне нервите и ще се провали подготовката. Това обаче ме мобилизира до краен предел. Тия момичетата така станаха световни шампиони. Няма такова унижение. Дадоха ни по-малко пари за дневни, не е истина, че сме получили по 100 лева на ден".

"Знаете ли какво ми каза едно от момичетата, когато пристигнахме на първото място? "Госпожо, спокойно, няма толкова лесно да се предадем, няма да ни пречупят". Аз само се усмихнах и се качих в автобуса. Там се скъсах да плача. Искам да ви кажа, че според мен това бе саботиране на моята работа. Не са виновни французите, това е абсолютна лъжа. Страшно се гордея с успеха на момичетата, с успеха на целия ни щаб. Ако не бях аз, а друг човек, който няма толкова голям опит, това можеше да ескалира доста сериозно. Представям си колко хора са били съсипани по този начин", завърши главният треньор на световните шампионки от Монпелие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 триста итридесети

    0 1 Отговор
    ми тренирайте в бг, хем въздуха е по-чист и храната по-хубава