Отидете към основна версия

1 689 7

Шакил О'Нийл изненада: Земята е плоска!

  • о'нийл-
  • земя-
  • плоска-
  • твърдение

Баскетболната легенда стана за смях

Снимка: shutterstock.com

Баскетболната звезда Шакил О'Нийл привлече вниманието на почитателите на науката с гръмко твърдение. В своя подкаст той обявява, че според него Земята е плоска и всичко, което знаем за нея, е лъжа, съобщава CNET.

"Вярно е. Земята е плоска. Земята е плоска. Да, така е", казва О'Нийл и продължава: "Слушайте, има три начина да манипулираш съзнанието - какво четеш, какво виждаш и какво чуваш. В училище първото, което ни учат е, че Колумб е открил Америка, но когато е дошъл тук, вече е имало хора с дълги коси, които са пушели лули на мира. Какво ви казва това?"

"Аз редовно шофирам от единия бряг до другия. Пътувам от Флорида до Калифорния през цялото време и на мен земята ми изглежда плоска. Не карам нагоре и надолу в 360-градусов ъгъл. Както и всичките говорения за гравитацията. Виждали ли сте отвъд Атланта и всички тези сгради?", пита О'Нийл.

"Искате да ми кажете, че Китай е под нас? Не е. Светът е плосък", категоричен е баскетболистът. Според него сателитните изображения може да са просто измислени рисунки. Накрая още веднъж казва, че Земята е плоска и дори квадратна.

Изказването му идва на фона на същото твърдените на баскетболиста Кайри Ървинг, който наскоро обяви, че според него Земята е плоска. О'Нйил казва, че е съгласен с Ървинг. Остава неясно дали той го иронизира, но изглежда доста убеден в твърдението си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Все повече хора вярват, че Земята е плоска

    Изследователи смятат, че се наблюдава тревожно нарастване на хората, които смятат, че земята е плоска, съобщи Fox News. Според тях причината се кри ...
    18.02.2019
    5 183
    61
  • Легендата на НБА - Шакил О'Нийл

    Много са баскетболистите, които са преминали през НБА, и са се запомнили с невероятната си физика и мощ. Но един от тях се отличава. Това е Шакил О ...
    19.03.2017
    5 340
    0