Отидете към основна версия

3 060 13

Григор Димитров оздравя - ще играе в Холандия

  • димитров-
  • тенис-
  • контузия-
  • възстановяване-
  • холандия

Българският тенисист ще участва на турнира в Ротердам следващата седмица

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който пропусна провеждащия се в момента турнир София Оупън поради контузия, ще участва в състезанието в Ротердам, стартиращо следващата седмица. Директорът на надпреварата в холандския град - шампионът на “Уимбълдън” през 1996 година Рихард Крайчек, разкри, че Григор е запазил корт за тренировка. Това на практика означава, че първата ни ракета планира да участва в турнира от категорията ATP 500, пише "Блиц".

Както е известно, Димитров е големият липсващ на София Оупън. Той пропусна турнира в "Арена Армеец" заради проблеми с рамото, но по всичко изглежда, че вече е възстановен.

"Мениджърът на Александър Зверев ми се обади, за да ме помоли да му запазим два часа за тренировка в петък. Той иска да тренира усилено. Григор Димитров и Стан Вавринка също са резервирали тренировъчни кортове, което означава, че са здрави, иначе нямаше да го направят", обясни пред nos.nl Крайчек.

Световният №4 Григор Димитров вероятно ще е поставен под №2 в схемата, след като днес стана ясно, че носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер ще се включи в турнира. 36-годишният швейцарец ще се опита да стане най-възрастният №1 в историята на мъжкия тенис, като за целта трябва да достигне до полуфиналите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини