Отидете към основна версия

947 0

Нейков: Мария Гроздева ще получи олимпийска подготовка

  • нейков-
  • мария гроздева-
  • стрелба
Снимка: БГНЕС

"Мария Гроздева си е заслужила абсолютно всичко, заслужила си е подготовката и ще я получава", обяви спортният министър Свилен Нейков при откриването на ремонтираната тренировъчна зала за бокс в комплекс "Диана", предаде БГНЕС.

Нейков огледа залата и изрази задоволството си от извършения ремонт. "Изискванията са спазени, уникална зала за тренировки. Мисля, че имаме реални основания да си мисли за медал от олимпийските игри. Инвестицията за ремонта е направена от Национална спортна база и е в рамките на 150-200 хиляди лева по предварителни данни", обясни министърът.

Той коментира скандала между БФСпортна стрелба и двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева. "Позицията на Министерството е ясна и категорична. До 12 март се изчакват документите за отчитане на Федерацията по спортна стрелба. Очакваме отчет за изминалата година. Ако това не бъде направено в срок финансирането на федерацията и клубовете ще бъде спряно", уточни Нейков.

"На днешна дата не знаем дали решението за отстраняване на Мария Гроздева е валидно, как точно са гласували за отнемането на лиценза на клуба. Ясно е едно - състезателите, които водят олимпийска подготовка, ще бъдат финансирани за нея, всичко ще бъде нормално. Мария Гроздева си е заслужила абсолютно всичко, заслужила си е подготовката и ще я получава, без да има компромис", обеща министърът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Гроздева бойкотира Олимпиадата?

    Няма да отида на Олимпиадата, ако шефът на Федерацията Камен Шишманов не подаде оставка. Или той, или аз. Нека да видим кой е по-важен за Олимпиада ...
    14.02.2012
    892
    1
  • Изхвърлиха Мария Гроздева от стрелбата

    Федерацията по спортна стрелба изключи клуба на двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева точно два дни преди да замине за европейското първе ...
    12.02.2012
    1 500
    1