Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 14:41 946 0

Нейков: Мария Гроздева ще получи олимпийска подготовка

  • нейков-
  • мария гроздева-
  • стрелба
Нейков: Мария Гроздева ще получи олимпийска подготовка - 1
Снимка: БГНЕС

"Мария Гроздева си е заслужила абсолютно всичко, заслужила си е подготовката и ще я получава", обяви спортният министър Свилен Нейков при откриването на ремонтираната тренировъчна зала за бокс в комплекс "Диана", предаде БГНЕС.

Нейков огледа залата и изрази задоволството си от извършения ремонт. "Изискванията са спазени, уникална зала за тренировки. Мисля, че имаме реални основания да си мисли за медал от олимпийските игри. Инвестицията за ремонта е направена от Национална спортна база и е в рамките на 150-200 хиляди лева по предварителни данни", обясни министърът.

Той коментира скандала между БФСпортна стрелба и двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева. "Позицията на Министерството е ясна и категорична. До 12 март се изчакват документите за отчитане на Федерацията по спортна стрелба. Очакваме отчет за изминалата година. Ако това не бъде направено в срок финансирането на федерацията и клубовете ще бъде спряно", уточни Нейков.

"На днешна дата не знаем дали решението за отстраняване на Мария Гроздева е валидно, как точно са гласували за отнемането на лиценза на клуба. Ясно е едно - състезателите, които водят олимпийска подготовка, ще бъдат финансирани за нея, всичко ще бъде нормално. Мария Гроздева си е заслужила абсолютно всичко, заслужила си е подготовката и ще я получава, без да има компромис", обеща министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА