Отидете към основна версия

5 870 21

Аржентина плаче! Снимки, по-силни от хиляда думи

  • аржентина-
  • лионел меси-
  • меси-
  • снимки-
  • плаче

Аржентина е на дъното в момента

Снимка: БТА/ AP

Унищожена. Унизена. Опетнена. Такива бяха коментарите за Аржентина след вчерашната загуба от Хърватия с 0:3 на Световното първенство в Русия. Лионел Меси и компания загубиха тежко.

Те загубиха обаче не само един мач. Бе нанесен сериозен удар по репутацията на отбора, който тръгна към Русия с амбицията за злато. На практика южноамериканците все още имат шансове да се класират за осминафиналите, но тук идва въпросът защо – за още едно унижение?

Трагедията в загубата се състои не в резултата, а в играта (по-скоро липсата на такава) от страна на Аржентина. Целият отбор разчита на гения на Лионел Меси, а вчера той бе по-незабележим от всякога. Липса на идея, липса на желание, липса на хъс за победа. Такъв, какъвто има в очите на Кристиано Роналдо.

Меси е определян за най-великият играч в историята на футбола, но срещу хърватите си спечели приза за най-голям провал до този момент на Мондиала в Русия. Треньорът Хорхе Сампаоли трябва да вземе решение преди последния мач на тима срещу Нигерия, който може да класира аржентинците напред. Дали да продължи да гласува сляпо доверие на Меси, или да даде шанс на диамант като Дибала да заблести.

От отговора на този въпрос зависи съдбата на тима. Аржентина в момента плаче, тя е на дъното. Няколко снимки говорят повече от хиляда думи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини