22 Юни, 2018 09:55 5 848 21

Аржентина плаче! Снимки, по-силни от хиляда думи

  • аржентина-
  • лионел меси-
  • меси-
  • снимки-
  • плаче

Аржентина е на дъното в момента

Аржентина плаче! Снимки, по-силни от хиляда думи - 1
Снимка: БТА/ AP

Унищожена. Унизена. Опетнена. Такива бяха коментарите за Аржентина след вчерашната загуба от Хърватия с 0:3 на Световното първенство в Русия. Лионел Меси и компания загубиха тежко.

Те загубиха обаче не само един мач. Бе нанесен сериозен удар по репутацията на отбора, който тръгна към Русия с амбицията за злато. На практика южноамериканците все още имат шансове да се класират за осминафиналите, но тук идва въпросът защо – за още едно унижение?

Трагедията в загубата се състои не в резултата, а в играта (по-скоро липсата на такава) от страна на Аржентина. Целият отбор разчита на гения на Лионел Меси, а вчера той бе по-незабележим от всякога. Липса на идея, липса на желание, липса на хъс за победа. Такъв, какъвто има в очите на Кристиано Роналдо.

Меси е определян за най-великият играч в историята на футбола, но срещу хърватите си спечели приза за най-голям провал до този момент на Мондиала в Русия. Треньорът Хорхе Сампаоли трябва да вземе решение преди последния мач на тима срещу Нигерия, който може да класира аржентинците напред. Дали да продължи да гласува сляпо доверие на Меси, или да даде шанс на диамант като Дибала да заблести.

От отговора на този въпрос зависи съдбата на тима. Аржентина в момента плаче, тя е на дъното. Няколко снимки говорят повече от хиляда думи.

Аржентина плаче! Снимки, по-силни от хиляда думи
Снимка: БТА/ AP

Аржентина плаче! Снимки, по-силни от хиляда думи
Снимка: БТА/ AP

Аржентина плаче! Снимки, по-силни от хиляда думи
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    49 8 Отговор
    Футбола е най голямата измама с най - много публика , а когато спорта стане спорт а не бизнес тогава само ще гледаме истински успехи и резултати !!!
  • 2 ТОТО котунъо

    33 7 Отговор
    Театър за глупаци! Футбола е бизнес отдавна.Аржентинците,просто наблюдаваха играта от близо!
  • 3 galaxy

    35 22 Отговор
    - Какво стана с ГЕНИАЛНИЯТ лео меси, дето от години е най-добрият в света....????
    - Пръдна в кофата завалията.
  • 4 Чичо

    37 12 Отговор
    т самото начало на "приказката" Лео Меси, няма нито един случай, в който той да е сторил нещо за националния си отбор. Това момче няма спортен хъс и борбеност за да бъде истински лидер. Добър е , когато за него играят останалите 10. В това е и огромната разлика между него и наистина великия футболист Роналдо!

    Коментиран от #11

  • 5 трезвомислещ

    12 7 Отговор
    Някой е заложил на 0-3 и после бълъците зяпат "зрелище".

    Коментиран от #17

  • 6 ERTASR

    10 1 Отговор
    тоя вратар откъде го взеха .....А Меси го няма ....че той само В Барса го има
  • 7 Пук

    11 1 Отговор
    Явно го мъчи махмурлук (последната снимка)
  • 8 Марин Кирилов Кирилов983

    11 14 Отговор
    Дума да не става да ми сръвнявате Роналдо с Меси...Не само от това световно, а и попринцип.. Меси е бърз футболист, чакащ да му падне топката в краката, както доло са писали 10 играят за него, докато Роналдо е тактик, Роналдо е истинския шедьовер на класният футболист, готов в последните секунди да обърне развоя на нещата, да зарадва своя отбор, така и хиляди негови превърженици, не случаино казват тои е гения на футбола, прави нечовешки движения, вкарва, тогава когато е задължително, хус, хладнокръвие, мотивация и много класа. Меси е един бърз футболист, малък мишок, промушвайки се покраи другите футболисти, видяхте ли колко му струва психиката на Месито, като малко детенце, пръдна и заспа. НЕ ми сръвнявайте въобще меси с роналдо. Ясно е че всеки си има интереси и вика за някой, но разграничавайте класата, качествата и ефектността на един футболист и отбор от друг..Само се замислете кои направи хеттрик и то с/у Испания, кои др футболист наниза толкова голове...НИКОЙ. Опомнете се и разберете Роналдо е икона.Едно време Роналдо, Ривалдо, Роналдиньо..За това и сега младия Кристиано е избранник и носи това име, той е икона, прославяйте такива велики футболисти, карайки цял свят да симпатизира на 1 човек. Хейтъри нека има те са заради това да поемат нещастията да не ходят по добрите хора. Португалия е единия финалист, добре го запомнете!!!!!!
  • 9 Еее

    11 8 Отговор
    Меси никога не е бил голям играч.На всички срещи с националния е кръгла нула.
  • 10 Бай Санде

    9 3 Отговор
    Ми да плаче. Пълни некадърници и безхаберници, а Месито просто гледаше мача от близо. Язък му и за името и за таланта.
  • 11 Хубенов

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Чичо":

    В началото на мача, когато даваха феновете на Аржентина, камерата се спря на един "фен" който си беше татуирал меси с купа... дали след мача му е бил още "фен"?

    Коментиран от #21

  • 12 Дългия

    16 4 Отговор
    Тоя Меси е като нашия Григор Димитров голяма реклама голямо нещо.Григо го бият като тъпан от 10 пъти би един път Джокович и стана велико АРЕ НЕМА НУЖДА.Когато трябва да играе в България и се прави на болен.Меси за националния си отбор е същата нула.

    Коментиран от #14

  • 13 Гост

    14 2 Отговор
    Футболът е отборна игра. Хърватите от 20 год. доказват, че са отбор! Изкефих се как размазаха, а с третия гол се подиграха със сборището аржентински милионери! Евала хървати, евала... И лично мнение, ама Модрич показа и доказа, че е по-по-най от Меси!
  • 14 селянин

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дългия":

    Те и двамата имат нужда от психолог,особено Григор..таз 40 годишната хавайка е като шаманка,направо е зомбирала нашия,той и на зелено, и на червено..почна да дава фиря.
  • 15 Жоро

    6 0 Отговор
    Еее моите уважения за хърватите. Браво много се радвам защото се бориха достойно и красиво като истински спортисти.
    Който паднал —Губи и то заслужено.
  • 16 Бамбук

    2 1 Отговор
    Каквото направи Меси, направи.. с този жалък отбор недоумявам как ги докара изобщо до световното .. Нямаше кой друг да може и да го направи, а като погледнем и Барса колко е слаба последните 2-3 години учудващо е какъв сезон направиха и с колко завършиха пред всички други.. Не случайно има два пъти повече вкарани и асистирани голове от другите в испания... Видяхме кой е най добър през годината.... Но ако не се наливаш с химия като мушкато, няма как да издържиш а и поне някакъв вратар или някакъв що годе във форма друг футболист да имаше .. В общи линии трябва да си гений да домъкнеш толкова посредствена Аржентина до световното и това си е чудо .. :)
  • 17 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "трезвомислещ":

    Обясни ни как се манипулира мач от такова ниво ? Колко пари ще предложиш на играчи ,които взимат десетки милиони всяка година ? Аман от разбирачи.Писал си колкото да не заспиш.
  • 18 Аре стига вече

    0 0 Отговор
    Той претърпя контузия и според мен е нормално още да не играе както преди.Не хвърляйте цялата вика върху Меси, защото главният виновник за резултата е вратарят, който буквално не си беше на мястото в 2 от трите гола.
  • 19 gen10

    5 1 Отговор
    Меси, Роналдо и Неймар са просто едни добри играчи и нищо повече. Последните десетина години футбола е в криза и няма истински добри, запомнящи се мачове. Имам спомени от 1974, 1978 а не си спомням нищо добро от последните две световни. Това е мое мнение разбира се.
  • 20 Цар Футбол

    1 0 Отговор
    Меси не е велик играч.
    Играе добре, когато му се играе, но в никакъв случак не мога да го поставя на една нога с играчи като Роналдо Феномена, Роналдиньо, Ромарио, Кройф, Бастен а че даже и Стоичков. За мен дори и нашето "дръво" (казвам го с добро чувство от чудесните спомени...) е по-ефективен от Меси.
    А и играта на Меси не може да ме накара да си купя билет за мач.
    Бразилеца Роналдо беше съвсем друга мая. Най-атрактивния нападател, който съм гледал. Той е Майкъл Джордан във футбола.
    Неймар - не искам да го коментирам въобще. За мен това нещо не е футболист
  • 21 Мести

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хубенов":

    Явно това е фен, който Меси не заслужава.
    Но пък всеки сам решава на кой Господ да се кланя