Отидете към основна версия

903 3

Легенда на "биковете" възкръсна в Минесота (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • дерик роуз-
  • чикаго булс-
  • минесота тимбъруулвс-
  • карл-антъни таунс

Дерик Роуз реализира 50 точки за победата на Тимбъруулвс над Юта

Снимки: БТА/АР

Дерик Роуз изигра може би най-силния мач в кариерата си, като реализира рекордните 50 точки за победата на Минесота Тимбъруулвс над Юта Джаз със 128:125.

Роуз, който през 2011 година стана най-младият носител в историята на НБА на приза за "Най-полезен играч", претърпя серия от ужасяващи травми, след като през 2012 година скъса кръстни връзки в коляното, а през 2014 и 2015 година къса и менискус, съчетани със серия от други травми, но в нощта на Хелоуин като че ли бе се маскирал като най-добрата си версия от преди периода на контузиите.

30-годишният гард стреля 19 от 31 от игра, 4 от 7 от тройката, направи 6 асистенции и в последните секунди блокира изстрел от тройката на Данте Екзъм за изравняване на резултата. Логично, след финалната сирена Роуз бе наобиколен от съотборниците си и поздравен за невероятната си игра в мача.

Плачейки, той заяви секунди след срещата: "Скъсах си задника от работа през тези години. Щастлив съм, че отново мога да се наслаждавам на играта и благодаря на всички от клуба и на феновете, които не спират да ме подкрепят".

Важна роля за победата на Минесота изигра и центърът Карл-Антъни Таунс, който вкара 28 точки и взе 16 борби. За Юта най-полезен с 26 точки бе Донован Мичъл, а 22 прибави Руди Гобер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Правят филм за великите Чикаго Булс

    Спортният канала ESPN подготвя документален филм за великия баскетболен отбор на „Чикаго Булс“, съобщи Screen Rant. Голямата звезда в о ...
    19.05.2018
    2 196
    0
  • Дерик Роуз напомни за себе си

    В предишните три мача на Чикаго Булс Дерик Роуз не записа двуцифрен брой отбелязани точки и това определено донесе притеснение сред феновете на Бикове ...
    06.11.2015
    692
    0