Отидете към основна версия

5 814 19

Първо във ФАКТИ: Huawei строи новия стадион на ЦСКА

  • цска-
  • стадион-
  • гриша ганчев

Китайците могат да сбъднат мечтата на "червена" България

Китайският технологичен гигант Huawei ще инвестира в построяването на новия стадион на ЦСКА, научи ФАКТИ. Преговорите се водят от 2018 г., а е твърдо възможно фирмата да стане и главен спонсор на "червените". За преговорите с подобен гигант на световния пазар са спомогнали контактите на Гриша Ганчев в Китай. Партньорството ще стане по западен модел, където често голяма фирма спонсорира изграждането на стадион, а след това получава права върху името му и други привилегии. До този момент все още не е ясно каква точно сума ще е нужна за построяването на съоръжението, тъй като не е избран окончателният му дизайн и не са стиковани плановете със Столичната община, предвид трудното по закон строителство на нови обекти в Борисовата градина.

Благодарение на положителното развитие на преговорите напоследък от ЦСКА се активизираха в действията си за обновяване на изключително архаичния им стадион. Днес дори бяха представени първите два проекта, които са били презентирани пред Гриша Ганчев и Юлиан Инджов от различни архитектурни студиа. Ето и какво обявиха от ЦСКА:

Армейци, основните акционери в клуба Гриша Ганчев и Юлиан Инджов започнаха разглеждането на проектите за нов модерен стадион. В четвъртък две фирми презентираха пред тях своите концепции за бъдещото съоръжение на ЦСКА. Това са фирма "Вамос" с архитект Георги Савов (снимки 1 и 2) и фирма "Design Initiatives" с ръководител на екипа архитект Владо Вълков (снимки 3 и 4). Те запознаха собствениците на клуба с архитектурните планове и строителните решения. В момента мащабният проект е на ниво "предпроектно проучване". Предстоят нелеки процедури в бъдеще освен по избора и одобрението на офертите, така и най-вече по съгласуване и сериозна съвместна работа с държавата и Столична община.

С разрешението на авторите и по желание на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, предоставяме постъпилите на този етап предложения на вниманието на многобройните червени привърженици. Идната седмица предстои разглеждането на още един проект от трета фирма.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини