Отидете към основна версия

3 132 5

Край на ерата Citroën в WRC

  • wrc-
  • citroen
Снимка: Shutterstock

След решението на Себастиан Ожие да напусне екипа на Citroën Racing в края на сезон 2019 в WRC, решението на марката е да анулира спортната си програма в шампионата за 2020 г., поради липса на основен пилот на разположение за сезона.

Ангажиментът на Citroën Racing с двата C3 WRC и екипажите им Ожие/Инграсия и Лапи/Ферм беше за две години (2019 - 2020). Без Себастиан Ожие и без водещ пилот на разположение, решението на Citroën е да се откаже още сега от програмата си в WRC.

На базата на опита и компетентността на специалистите от PSA Motorsport, през 2020 г. ще бъде отделено специално внимание на дейността и ангажираността към клиентите на C3 R5 по цял свят.

Това решение ще позволи на Citroën да съсредоточи маркетинговите си усилия върху стратегията си, посветена на енергийния преход с лансирането на ново поколение електрифицирани модели от 2020 г. нататък.

Линда Джаксън, Изпълнителен директор на Citroën:

"Решението ни да спрем участието си в програмата на WRC още с приключването на сезон 2019 е мотивирано от избора на Себастиан Ожие да напусне Citroën Racing. Това е една непредвидена за нас ситуация, но без Себастиан няма как да планираме участие през сезон 2020. Искам да благодаря на екипите на Citroën Racing за тяхната отдаденост и ангажираност. Част от ДНК кодът на Citroën е неразривно свързана с ралитата и ние сме горди, че сме една от най-успешните марки в историята на WRC с най-малко 102 победи и 8 титли при конструкторите."

Жан Марк Фино, Директор на PSA Motorsport:

"Нашата организация ще позволи на експертите ни, които за запалени по автомобилния спорт да покажат таланта си в спортните дисциплини на шампионатите, в които участват марките от нашата Група."

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Легендата Себастиан Льоб има нов отбор

    Отборът на М-Спорт потвърди привличането на деветкратния световен шампион Себастиан Льоб. Французинът се присъединява към британския екип, където ще с ...
    27.12.2021
    2 919
    1