Отидете към основна версия

3 771

Секскандал: Наказаха четирима футболисти

  • австралия-
  • футбол-
  • локлан уелс-
  • брендън уилсън-
  • натаниъл аткинсън-
  • райли макгрии-
  • сексскандал

Правили групов секс с момиче в хотелска стая

Снимка: wikipedia

Австралийската футболна федерация наложи наказания от няколко месеца на четирима основни играчи от националния отбор до 23 години. Официално обявената причина e непрофесионално поведение, а всъщност става дума за оргия с една жена по време на турнир в Камбоджа.

20-годишният Натаниъл Аткинсън и две години по-възрастните Локлан Уелс и Брендън Уилсън са наказани до 10 август и това означава, че няма да играят на олимпийските игри в Токио (24 юли – 9 август 2020 г.). 21-годишният капитан на тима Райли Макгрии все пак ще има шанс да участва на мачовете в японската столица, тъй като неговото наказание изтича през април.

Отделен въпрос е дали Австралия ще се класира за олимпийските игри. През януари предстои последна квалификация, на която тимът ще бъде без четиримата наказани. Австралийският тим не е участвал на Олимпиада от Пекин 2008.

През март тази година, по време на квалификационен турнир в Камбоджа, един от четиримата футболисти се запознал с жена чрез приложение за запознанства. Той ѝ осигурил билети. Новината беше разпространена от „Сидни Морнинг Хералд“ и „Дейли Телеграф“.

По време на последната вечер в отбора в хотела въпросният играч поканил жената в своята стая, където тя правила секс с четиримата. Счита се, че това е станало по взаимно съгласие, тъй като няма доказателства за насилствен акт. След това обаче жената се почувствала наранена и нещастна заради посещението в хотелската стая на футболиста.

Страхувайки се, че австралийските играчи може да са направили снимки и видео, тя е подала сигнал в австралийското посолство. Впоследствие жената е оттеглила жабата си, но разследването на Австралийската футболна федерация вече е било стартирало.

Не е ясно защо наказанието на капитана Макгрий е по-кратко, въпреки че четиримата играчи имат еднаква вина в нарушаването на наложените от федерацията и треньора правила. Те обаче не са прекрачили едно от важните условия – да не напускат хотелската си стая.

Австралийската легенда Роби Слейтър обаче осъди решението на футболната федерация за наложените наказания: „Аз лично, а и цялото австралийско футболно семейство, искаме да знаем кой взе това срамно решение да накажат четирима основни играчи преди толкова важен турнир.”


Свързани новини

  • Oтровна мъгла покри Сидни (СНИМКИ)

    Сидни потъна в дебела отровна мъгла, подхранвана от пушека от пожарите, които бушуват по източното крайбрежие на Австралия петък, предаде Франс прес. ...
    19.11.2019
    1 483
    2
  • Марадона остава без работа

    Старши треньорът на Химнасия Диего Марадона може да напусне клуба. Това се дължи на факта, че Габриел Пелегрино няма да се бори за нов мандат като пре ...
    18.11.2019
    1 691
    2