Отидете към основна версия

1 180 1

От ЦСКА отказали 4 млн. лева за Али Соу, защото искали двойно повече

  • цска-
  • али соу-
  • оферта-
  • ал ахли

От друга страна, самият Али Соу не е имал желание да премине в Египет

Снимка: БГНЕС

Два милиона евро е сумата, която е била предложена на ЦСКА от Ал Ахли и която "армейците" отказаха за голямата звезда на тима Али Соу, пише в-к "Тема Спорт", позовавайки се на египетски медии.

Преговорите между двата клуба обаче са се проточили, тъй като от “Армията” са искали двойно по-голяма сума. В крайна сметка до сделка така и не се стигна. В египетски медии се беше появила информация, че клубовете са се разбрали за трансфер на стойност 4 млн. евро. Оказа се обаче, че това е била сумата, която са искали от Борисовата градина.

Според запознати от ЦСКА са отхвърлили финалната оферта на Ал Ахли, които не са били готови да надскочат 2 млн. От друга страна, самият Али Соу не е имал желание да премине в Египет. Той призна при завръщането от лагера в Турция, че е получил предложение от Ал Ахли, но го е отказал.

По време на преговорите с гранда от Кайро “червените” съобщиха, че са постъпили три много силни оферти за Соу. “Армейците” обаче уточниха, че нямат желание да се разделят с нападателя си в този момент. В предишните две зими клубът неизменно продаваше една от звездите си - Антон Недялков в края на 2017-а и Кирил Десподов и Мауридес в началото на 2019-а. Сега ръководството предпочита да запази ядрото на състава.

Вместо със Соу Ал Ахли пък подписа с нападател от Рапид (Виена) - 22-годишният Алиу Баджи. Трансферът стана факт на 16 януари, а според появилите се информации египтяните са платили 2 млн. евро - колкото са предлагали за Соу. Баджи бе записал 32 мача и 9 гола за Рапид, преди да бъде продаден.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Али Соу: Отказах офертата на Ал Ахли

    Нападателят на ЦСКА Али Соу говори на летище "София" при завръщането на отбора от лагера в Турция. Гамбиецът вчера вкара два гола при победа ...
    17.01.2020
    1 624
    0
  • Приключи сагата с Али Соу

    Трансфер на Али Coy в Ал Ахли няма да се осъществи. Един от клубовете, които желаеха нападателя на ЦСКА, се е насочил към друг африканец. Според еги ...
    17.01.2020
    2 368
    0