Отидете към основна версия

1 848 10

Лудогорец размаза Ботев (Враца) в дебюта на Павел Върба начело на разградчани

  • efbet лига-
  • лудогорец-
  • ботев (враца)-
  • 6:0

''Oрлите'' разгромиха врачани с 6:0 на свой терен

Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Лудогорец разгроми с 6:0 Ботев Враца на своя "Хювефарма Арена" в Разград. Така шампионите загряха по най-добрия начин за мача с Интер от Лига Европа следващата седмица. Головата фиеста бе официален дебют за чешкия треньор Павел Върба, както и за новото попълнение Кали Оливейра, който влезе като резерва.

Още в 8-ата минута Дяков центрира в наказателното поле към непокрития Марселиньо и за бразилеца бе детска игра да прати с глава топката във вратата на гостите. Пак той бе в прегръдките на съотборниците си в 43-ата минута, когато завърши отлична атака на домакините. Икоко центрира отдясно по земя, Кешеру подаде към Марселиньо, който шутира без забавяне и топката се озова в мрежата на врачани за втори път. Вина за попадението имаше и стражът на гостите Христо Митов, който се намеси доста колебливо.

В 56-ата минута Клаудиу Кешеру направи резултата класически. Моци продължи центриране от корнер към вратата, където от един метър Кешеру вкара един от най-лесните си голове в кариерата си.

Не закъсня и четвъртото попадение, при което блесна новата перла на Лудогорец Кали Оливейра. Няколко минути след влизането си в игра, той направи страхотен пробив отдясно и пусна перфектен пас по земя към непокрития Анисе, който от движение направи 4:0.

В 79-ата и 82-ата минута Якуб Швиерчок вкара респективно петия и шестия гол в мача, които подпечатаха разгромната загуба за Ботев (Враца).

С победа си, Лудогорец излезе начело със седем точки преднина пред втория Левски, който записа равенство в дербито с ЦСКА по-рано днес. 51 точки за Лудогорец и 44 за Левски.

От своя страна, Ботев (Враца) остава на 14-ата предпоследна позиция във временното класиране на efbet Лига, със спечелени едва 14 пункта.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини