Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 20:35 1 834 10

Лудогорец размаза Ботев (Враца) в дебюта на Павел Върба начело на разградчани

  • efbet лига-
  • лудогорец-
  • ботев (враца)-
  • 6:0

''Oрлите'' разгромиха врачани с 6:0 на свой терен

Лудогорец размаза Ботев (Враца) в дебюта на Павел Върба начело на разградчани - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Лудогорец разгроми с 6:0 Ботев Враца на своя "Хювефарма Арена" в Разград. Така шампионите загряха по най-добрия начин за мача с Интер от Лига Европа следващата седмица. Головата фиеста бе официален дебют за чешкия треньор Павел Върба, както и за новото попълнение Кали Оливейра, който влезе като резерва.

Още в 8-ата минута Дяков центрира в наказателното поле към непокрития Марселиньо и за бразилеца бе детска игра да прати с глава топката във вратата на гостите. Пак той бе в прегръдките на съотборниците си в 43-ата минута, когато завърши отлична атака на домакините. Икоко центрира отдясно по земя, Кешеру подаде към Марселиньо, който шутира без забавяне и топката се озова в мрежата на врачани за втори път. Вина за попадението имаше и стражът на гостите Христо Митов, който се намеси доста колебливо.

В 56-ата минута Клаудиу Кешеру направи резултата класически. Моци продължи центриране от корнер към вратата, където от един метър Кешеру вкара един от най-лесните си голове в кариерата си.

Не закъсня и четвъртото попадение, при което блесна новата перла на Лудогорец Кали Оливейра. Няколко минути след влизането си в игра, той направи страхотен пробив отдясно и пусна перфектен пас по земя към непокрития Анисе, който от движение направи 4:0.

В 79-ата и 82-ата минута Якуб Швиерчок вкара респективно петия и шестия гол в мача, които подпечатаха разгромната загуба за Ботев (Враца).

С победа си, Лудогорец излезе начело със седем точки преднина пред втория Левски, който записа равенство в дербито с ЦСКА по-рано днес. 51 точки за Лудогорец и 44 за Левски.

От своя страна, Ботев (Враца) остава на 14-ата предпоследна позиция във временното класиране на efbet Лига, със спечелени едва 14 пункта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    1 5 Отговор
    Браво Домус ага, гоуем си! Много силен допинг си произвел.
  • 2 боцмана

    8 4 Отговор
    На умряло куче , нож вадят!
  • 3 Станчо

    10 0 Отговор
    Преди това видяхме два мъртвеца да се търкалят на паланка, тука поне голове видяхме...
  • 4 Олеле

    0 0 Отговор
    Да се радват на победата, че в следващите 2 четвъртък ще гледаме как ще падат от Интер с много.
  • 5 Еййй

    0 0 Отговор
    Голяма победа няма що, като се има предвид че Антони Здравков преди беше треньор на Луноходец, а Христо Златински бивш футболист.
  • 6 Ебаси победата няма що

    1 0 Отговор
    Първият да победи предпоследният с 6:0, айде с такъв резултат да бият говедата на герена в турнира за купата.
    Дали им стиска да го направят
  • 7 Ганеца

    0 0 Отговор
    Нека и тук да кажем за мошеника Ивайло Тодоров от Враца - Ичо Транс и как мами хората, не се доверявайте на този човек, измамник е
  • 8 Марето

    0 0 Отговор
    Ивайло Тодоров е най-върлият мошеник, който може да се види, от Враца е и мами хората!
  • 9 Тоби

    0 0 Отговор
    Този го знам, наистина е измамил бая хора, не се доверявайте!
  • 10 Панчо

    0 0 Отговор
    Ооо Ичо Транс и тук ли го рекламират, наистина е голям мошеник!