Отидете към основна версия

1 359 3

Трагедия в Австрия: Лавина затрупа шампионка по колоездене

  • дагмар лабакова-
  • лавина-
  • колоездене

Това е било предсватбено пътешествие за чехкинята и нейния годеник

Чешката състезателката по колоездене Дагмар Лабакова е загинала заедно с още четирима души, сред които и годеникът ѝ Лукаш Радъл, след като са били затрупани от лавина в планинския масив Дахщайн в Австрия на 2800 метра надморска височина. Голямата трагедия се допълва от факта, че това е било предсватбено пътешествие за чехкинята и нейния годеник.

Лабакова спечели популярност в спорта през 2010 година, когато спечели бронзов медал в дисциплината Омни на европейското първенство по пистово колоездене.

„Моят приятел поиска да се омъжа за него в австрийските Алпи. Това е невероятна изненада, тъй като не очаквах подобен ход. Оттогава се радваме на съвместно пътешествие из планините. Може да му се насладите на тази снимка“, гласеше съобщението на Лабакова на профила ѝ в социалната мрежа „Инстаграм“.

„Експедицията в Дахщайн. Времето до момента не беше добро и днес стигнахме само до хижата. Утре ще атакувме върха“, е написал Лукаш Радъл в „Инстаграм“ ден преди трагедията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Двама заразени с коронавирус в колоезденето

    Двама души са се заразили с коронавирус по време на Обиколката на ОАЕ. Това са състезателят на руския отбор Газпром-РусВело Игор Боев и механикът на т ...
    04.03.2020
    1 819
    0
  • Лавини донесоха ужас в Турция

    Десетки са загинали при падането на лавини в Турция, съобщи агенция „Анадола“. Това е станало в провинция Ван. Снегът е достигнал до ма ...
    05.02.2020
    2 096
    25