Отидете към основна версия

4 454 21

Пенев: Надиграхме абсолютно Италия

  • футбол-
  • българия-
  • италия-
  • равенство-
  • 2:2

Буфон: Едва не загубихме

"Надиграхме абсолютно Италия", категоричен беше националният селекционер Любослав Пенев след равенството 2:2 срещу "Скуадра адзура" на старта на квалификациите за Световното първенство в Бразилия догодина..

"Очаквах главният съдия да бъде малко по-безпристрасен, но показа, че предпочита синия цвят пред белия. Три или четири пъти италианците играха с ръце, единия от тях в наказателното поле, а освен това за нас много трудно отсъждаше фалове, докато за тях свиреше", посочи Пенев.

"България не открадна нищо, едва не загубихме", сподели вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон, цитиран от БГНЕС.

"България заслужаваше равенството. Те не откраднаха нищо и в последните 20 минути се опитаха да спечелят, а ние едва не загубихме", сподели стражът на Ювентус.

"Разбира се, надявахме се да започнем с победа в световните квалификации, но все пак и равенството не е чак толкова зле. Първият им гол? Без съмнение можех да се справя по-добре, но топката тупна пред мен", каза още Буфон.

"Винаги имаме проблеми в първите мачове. България обаче трябва да бъде уважавана, не сме ги подценявали", каза още звездата на "адзурите".

Резултатът откри Манолев в 31-ата минута. Двата гола за италианците бяха дело на Пабло Освалдо, като за втория топката стигна до вратата след рикошет в тялото на Иван Иванов. Миланов изравни в 66-ата минута.

Българите пропуснаха няколко добри положения, а вратарят Николай Михайлов спаси отбора от загуба в 89-ата минута на мача, след удар на Дестро.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини