Last news in Fakti

8 Септември, 2012 09:50 4 446 21

Пенев: Надиграхме абсолютно Италия

  • футбол-
  • българия-
  • италия-
  • равенство-
  • 2:2

Буфон: Едва не загубихме

"Надиграхме абсолютно Италия", категоричен беше националният селекционер Любослав Пенев след равенството 2:2 срещу "Скуадра адзура" на старта на квалификациите за Световното първенство в Бразилия догодина..

"Очаквах главният съдия да бъде малко по-безпристрасен, но показа, че предпочита синия цвят пред белия. Три или четири пъти италианците играха с ръце, единия от тях в наказателното поле, а освен това за нас много трудно отсъждаше фалове, докато за тях свиреше", посочи Пенев.

"България не открадна нищо, едва не загубихме", сподели вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон, цитиран от БГНЕС.

"България заслужаваше равенството. Те не откраднаха нищо и в последните 20 минути се опитаха да спечелят, а ние едва не загубихме", сподели стражът на Ювентус.

"Разбира се, надявахме се да започнем с победа в световните квалификации, но все пак и равенството не е чак толкова зле. Първият им гол? Без съмнение можех да се справя по-добре, но топката тупна пред мен", каза още Буфон.

"Винаги имаме проблеми в първите мачове. България обаче трябва да бъде уважавана, не сме ги подценявали", каза още звездата на "адзурите".

Резултатът откри Манолев в 31-ата минута. Двата гола за италианците бяха дело на Пабло Освалдо, като за втория топката стигна до вратата след рикошет в тялото на Иван Иванов. Миланов изравни в 66-ата минута.

Българите пропуснаха няколко добри положения, а вратарят Николай Михайлов спаси отбора от загуба в 89-ата минута на мача, след удар на Дестро.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борислав

    7 0 Отговор
    Браво на националите, изпълниха ми душата вчера като ги гледах! От доста време не бяха показвали такава сърцата игра и съм доволен от точката, която взехме на финалиста на европейското първенство!
  • 2 Веско

    2 2 Отговор
    Не съм фен футбола, но финала на евро 2012 го гледах. По-слаб финал никога не е имало в историята...

    Коментиран от #5

  • 3 Топчо

    6 0 Отговор
    Така се играе - със сърце и желание за победа! Дори и да бяхме загубили с такава игра пак бих им казал - БРАВО!
  • 4 ВИП АМГ

    3 0 Отговор
    evala na momchetata igraha super.
  • 5 неутрален

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Веско":

    Като не си фен на футбола, защо коментираш "Разбирачо"?

    Добре играха нашите..
    Може да се надяваме на добър квалификационен цикъл :)

    Коментиран от #10

  • 6 Тони

    3 0 Отговор
    Според мен Пенев е човека който може да съживи националния. Снощи се справиха доста добре нашите. БРАВО!!!
  • 7 na penev sestra mu

    0 5 Отговор
    tia pa na6ta levaci sa mnogo zle vurteha se kato prostitutki pred vratata a na6te golove beha takuv kusmet 4e ne e istina daje neznam kak uceliha vratata takiva bastuni sa na6te 4e ne e istina napravo da se razpusne nacionalnia otbor!!!!

    Коментиран от #21

  • 8 Фен на пената

    0 4 Отговор
    Пенев не може да си съживи и онова нещо та камо ли националния.Единствения футболист навремето който като тръгнеше в атака и си уплиташе краката като пиян.Е понякога стават и грешки та и нашите изиграли един добър мач.Хайде да видим как ще се представят при следващия.
  • 9 реалист

    2 0 Отговор
    италия в последните години играе модерен футбол. на европейското играха много силно с изключение на финала. снощи нямаше нищо от тази игра. бяха без 6-7 титуляри. и въобще нямаше онази преса от европейското.а нашите се хвърлиха на 100 проц. и оттам се изравниха нещата. жалко, че не взехме 3 точки от фаворита.това е голям плюс. точно такива моменти са много важни.в следващите мачове обаче ще ни се хвърлят здраво другите отбори от групата.затова трябва да погажем постоянство. да използваме силните си страни. и да се пазим от слабите такива.
  • 10 Веско

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "неутрален":

    @5 Не съм казал нищо лошо. Не търси с кого да се заяждаш! Всеки има право на коментар. :)
  • 11 Младен Иванов

    4 0 Отговор
    Споделям мнението на Топчо - видя се живец в играта, показахме борбен дух и желание за победа и ми удовлетвориха душата.
  • 12 GO6O

    0 7 Отговор
    Защо пишете за тези слабаци изобщо?Някои интересува ли сте от националния още?Аз съм 10 пати по-добър футболист от всеки.Така че заедно да кажем НЕ на БГ футбол,и си пожелаем заедно да няма национален отбор до година-две за да не ни излагат.
  • 13 Торпедо

    5 0 Отговор
    Eвала момчетата играха много добре напълниха ми душичката
    само не ми хареса манталитета на хората не показахме нищо европейско да освиркваш химн на държава..........
  • 14 GOGO

    0 3 Отговор
    Който не харесва глевния съдия, да духа супата
  • 15 Иван Белев

    0 2 Отговор
    липсва им на върха един нападател като бербо. няма кой да вкарва.... този бербо е голям бъстун.... защо не се връща? ще влее кураж на младите... иначе добре играха раздадоха се ...браво!
  • 16 _FMC_

    2 0 Отговор
    Браво български юнаци! Само така! Никой не ни липсва, просто трябва да се играе. Добре че няма "звезди", мислещи се за богове. Добре, че и Бербатов не е там, че не виждам как щяхме да вкараме и един гол.
  • 17 Милчев

    0 2 Отговор
    Отбора игра добре,но допусна 2 гола,грешка имаше,щом като ни вкараха 2 гола значи има нещо което трябва да се оправи!Пенев трябва да обърне внимание на това и да не поглежда лекомислено на тия голове който допуснахме,оправи ли се това нататък само в същия дух и раздаване докрай!
    Браво на отбора!
  • 18 миро

    0 3 Отговор
    Направо си направиха майтап
    за 5 мин 2 гола
    А пенев се прави на голям тренер Изгонете този Аз навремето му го върнах на манекенката а един друг на кафето
  • 19 Петър Петров

    0 0 Отговор
    Нашите момчета се представиха повече от добре. Нека това желание за победа да се запази и занапред. И аз мисля,че Пенев е успял да създаде един различен от това което сме виждали до сега качествен отбор .Пожелавам им нови спортни успехи !
  • 20 Иванов

    0 0 Отговор
    И без гордия Бербатов можем да препънем всеки.
  • 21 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "na penev sestra mu":

    ot takiva kato teb mi se draifa.