Отидете към основна версия

2 199 8

Григор Димитров с блестящ старт в Рим

  • григор димитров-
  • джанлука маджер-
  • мастърс 1000-
  • рим

Топ тенисистът ни надделя с 7:5, 6:1 над Джанлука Маджер

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Григор Димитров стартира с победа сезона на червена настилка, след като се наложи със 7:5, 6:1 над Джанлука Маджер в мач от първия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим.

Бългaринът взе трудно първия сет, който продължи 45 минути. Гришо направи пробив в четвъртия гейм, но Маджер отвърна бързо и върна пробива в следващия гейм. При 6:5 в полза на хасковлията, Маджер пропусна да спечели своето подаване и загуби сета. Оспорваният първи сет се дължеше на грешки на Димитров в стремежа му да играе по-агресивно и да търси бърз завършек на разиграванията.

Втората част премина под категоричната диктовка на Димитров, който взе пет поредни гейма. Маджер успя да спечели един гейм за 1:5, но след това Гришо затвори сета и мача в своя полза.

Това беше първи мач за Димитров срещу 25-годишния италианец. Във втори кръг българинът ще срещне победителя от мача Йошихито Нишиока и Миомир Кечманович.

Най-високо поставеният съперник, когото нашето момче може да срещне в осминафиналите, е Стефанос Циципас (№3). В четвъртфиналите е възможен сблъсък с Фабио Фонини (№7) или Денис Шаповалов (№12).

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини