Отидете към основна версия

5 289 72

Историческа победа за ЦСКА! "Червените" биха Рома с 3:1

  • цска-
  • рома-
  • лига европа-
  • соу-
  • родригес-
  • победа-
  • миланезе

Два гола за успеха вкара Али Соу, с едно попадение се отчете Тиаго Родригес

Снимка: БГНЕС

ЦСКА зарадва своите привърженици със знаменита европейска вечер. Възпитаниците на Бруно Акрапович надделяха с 3:1 под проливния дъжд в София над италианския гранд Рома и приключиха участието си в Лига Европа с високо вдигната глава.

Али Соу се разписа на два пъти, а едно попадение добави Тиаго. За гостите от Рим точен бе Томазо Миланезе.

Акрапович бе избрал и подредил отлично своя състав, а още в шестата минута ЦСКА излезе напред в резултата. Йомов центрира в полето на Рома, кълбото бе изчистено, но Мазику се справи добре и успя да центрира. Опитът на Санкаре да стреля бе неуспешен, но топката попадна на крака на Тиаго, който от движение прониза Боер.

Рома се вдигна и успя да изравни в 22-ата минута. Томазо Миланезе получи топката от Майорал на удобна позиция в наказателното поле и с точен удар по земя изравни. Това попадение обаче не сломи "червените".

Тиаго бе близо до попадение, но не успя да реализира в сам срещу Боер, но това стори Али Соу в 35-ата минута. Защитата на Рома направи грешка при изнасянето на топката, а Санкаре отне и веднага изведе Али Соу сам срещу Боер. Нападателят на ЦСКА не сгреши - 2:1.

Пауло Фонсека опита да промени ситуацията на терена след почивката, но Майорал пропусна да отбележи от отлична позиция. Минути по-късно безумна грешка на Фацио доведе до трети гол за ЦСКА. Бранителят подари топката на Али Соу, който сам срещу Боер не сгреши направи резултата 3:1.

До края на двубоя играчите на ЦСКА не позволиха на Рома да упражни дори натиск и спокойно задържаха своя комфортен аванс, с което и победата.

ЦСКА завършва участието си в Лига Европа с 5 точки на четвъртото място. Рома се класира още преди мача за елиминациите. Йънг Бойс стигна до победа срещу ЧФР Клуж в добавеното време и също достигна до елиминационната фаза. Румънците завършват трети с 6 точки.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 26 гласа.

Свързани новини