Отидете към основна версия

1 837 0

Осъдиха бивш руски национал за побоя над съдия

  • роман широков-
  • съдия-
  • футбол-
  • съд

Съдът наложи санкция от 100 000 рубли и осъди играча на 100 часа общественополезен труд

Бившият руски национал Роман Широков се размина със затвора, след като съдът се произнесе по делото срещу него, заведено заради побой на футболен съдия. Още по-интересното е какво направи бившия защитник, след като научи присъдата си.

През август 39-годишният бивш играч на ЦСКА (Москва), Спартак (Москва) и Зенит нокаутира рефер по време на аматьорски турнир, който му показа червен картон.

След това пострадалият арбитър Никита Данченков заведе дело, а прокуратурата поиска бившия руски национал да бъде пратен в затвора за период между една и 10 години.

Съдът обаче взе друго решение и осъди Широков на 100 часа общественополезен труд. Освен това трябва да плати 100 000 рубли на Данченков за нанесените физически и морални щети.

След произнасянето на присъдата Роман Широков започна работа в кантората на собствените си адвокати. Той дори им стана шеф, тъй като зае позиция на заместник директор. Бившият футболист ще получава заплата от 50 000 рубли. Така в рамките на два месеца ще може да плати компенсацията на Никита Данченков.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини