Отидете към основна версия

4 052 5

Перес каза дали Реал Мадрид ще се премести в английската Висша лига

  • флорентино перес-
  • реал мадрид-
  • висша лига-
  • ла лига

Въпреки категоричната позиция, изявена в декларацията, мнозина се съмняват в нейната 100-процентова искреност

Снимка: БГНЕС

Испанският гранд Реал (Мадрид) излезе с официална позиция относно тиражираната от „Мундо Депортиво“ сензационна информация, че „белият балет“ планира да напусне Примера дивисион и да се премести в първенството на друго държава.

Изданието твърди, че президентът на Кралския клуб Флорентино Перес проучва възможността Реал (Мадрид) да заиграе в английската Висша лига, а резервни варианти са италианската Серия „А“ и германската Бундеслига.

„Предвид информацията, публикувана днес от вестник „Мундо Депортиво“, в която се твърди, че нашият клуб проучва възможностите за напускане на Примера дивисион, Реал (Мадрид) подчертава, че това е напълно невярно, абсурдно и невъзможно“, пише в официалното съобщения на сайта на клуба.

Въпреки категоричната позиция, изявена в декларацията, мнозина се съмняват в нейната 100-процентова искреност. Все пак Реал (Мадрид) и други европейски грандове твърдяха, че не планират отцепване от Шампионската лига, но на 18 април 2021 г. официалното обявиха създаването на собствената си Европейска Суперлига.

Специалисти веднага откриха и причина, пречеща на „белия балет“ да се премести във Висшата лига. Сериозна преграда е осъщественият в началото на годината Брекзит. Британското напускане на Европейския съюз означава, че в английското първенство няма да може да участват небритански клубове.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини