Отидете към основна версия

2 052 3

Легендата Златан Ибрахимович на 40!

  • златан ибрахимович-
  • 40-ти рожден ден

Шведът продължава да играе и бележи по европейските футболни терени и на тази тази възраст

Снимка: EPA/БГНЕС

Днес 40-тия си рожден ден ще празнува шведската легенда на световния футбол Златан Ибрахимович! Направилият много силна кариера в куп европейски и не само грандове продължава да играе и бележи по европейските футболни терени и на тази тази възраст с екипа на Милан, където кара своя трети период.

Очакваше се Ибра в идната седмица да играе отново и за шведския национален отбор, след като бе поканен, но той отклони поканата.

Ибрахимович, освен с футболните си умения, в годините натрупа популярност сред футболните фенове по света с благородни постъпки, куриозни ситуации, скандални изказвания и... със своите татуировки.

Отличителна негова черта, извън футболните му качества, е огромното му самочувствие. Неведнъж впечатляващият голмайстор е заявявал, че с нищо не е по-слаб от неговите съвременници Кристиано Роналдо и Лионел Меси, които многократно спечелиха "Златната топка" в някаква степен и за негова сметка.

На нас остава да му пожелаем здраве, късмет, успехи и футболно дълголетие. А защо не и да го видим като треньор в някакъв момент.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини