Отидете към основна версия

3 394 11

Най-богатите във футбола вземат отбор от Висшата лига

  • нюкасъл-
  • висша лига-
  • нюкасъл юнайтед-
  • саудитска арабия-
  • мохамед бин салман

Инвестиционният фонд ще придобие 80% от акциите на Нюкасъл

Снимка:

Съвсем скоро се очаква продажбата на Нюкасъл Юнайтед да стане факт. Английските медии твърдят, че това може да стане още днес.

На Острова тръбят, че досегашният собственик на „свраките“ Майк Ашли е продал клуба за 300 милиона паунда на инвестиционен фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. Целият процес се проточи повече от 18 месеца заради затруднения от различен характер, като в един момент инвеститорите обявиха, че се оттеглят.

Според английските медии клубът от „Сейнт Джеймсис Парк“ ще има най-богатият собственик в света на футбола, тъй като състоянието на принц Мохамед бин Салман се оценява на 320 милиарда паунда, което е повече 10 пъти по-голямо от това на собственика на Манчестър Сити шейх Мансур (21 милиарда) и със сто милиарда повече от собствениците на Пари Сен Жермен (220 милиарда).

Информациите гласят още, че едно от първите решения на новите собственици ще бъде да уволнят мениджъра на Нюкасъл Стийв Брус, като кандидатите за негов наследник са повече от любопитни.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини