Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 16:07 2 520 12

Роналдо качи цената на Ман Юнайтед с половин милиард пауда

  • кристиано роналдо-
  • манчестър юнайтед-
  • висша лига

На 4 август една акция на Манчестър Юнайтед е струвала 11,70 паунда, а общата пазарна цена на клуба е възлизала на 1,91 милиарда паунда

Роналдо качи цената на Ман Юнайтед с половин милиард пауда - 1
Снимка: БГНЕС

Грандиозното завръщане на Кристиано Роналдо в отбора на Манчестър Юнайтед се е отразило изключително добре на клуба и по-специално на американските му собственици. Според данните на Нюйроската фондова борса общата стойност на клуба от „Олд Трафорд“ се е увеличила с 550 милиона паунда само за 54 дни.

На 4 август една акция на Манчестър Юнайтед е струвала 11,70 паунда, а общата пазарна цена на клуба е възлизала на 1,91 милиарда паунда. 24 часа след новината за трансфера на Кристиано Роналдо стойността на акциите се е увеличила на 13,46 паунда за брой, а цената на Юнайтед е нараснала до 2,19 милиарда.

Покачването продължава и след това и достига своя пик на 27 септември, когато акцията вече струва 15,09 паунда, а клубът – 2,46 милиарда.

Съвсем в реда на нещата, американските собственици веднага ще извлекат дивиденти от това увеличение. Вчера стана ясно, че те са пуснали на борсата 9,5 милиона от акциите си, срещу които ще получат 137,12 милиона долара, като тези пари няма да влязат в клуба.

Освен трансферът на Роналдо, другите фактори, благоприятстващи повишаването на цените на акциите на клуба, са завръщането на феновете, фактът, че отборът играе в Шампионската лига, и сравнително добрите резултати от последния финансов отчет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fas

    4 1 Отговор
    Ихаааа , цял половин милион паунда , уау. :D

    Коментиран от #8

  • 2 честен ционист

    13 0 Отговор
    Забелязъл съм, че мисирките от цифри, нули, десетични запетаи не вдявате.

    Коментиран от #7

  • 3 дебела кратуна

    9 0 Отговор
    £550MILLION са си половин милиард, ама щом казваш...
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    8 0 Отговор
    Павка , Павкаааа, пеесе стинки и пет лева различаваш ли ❓❓❓❓
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    8 0 Отговор
    С конКУРс си Ви избират ей ‼️‼️‼️
  • 6 Раданч Татлъту

    4 0 Отговор
    Бугарската мисирка е напрао номер едно!🦜🦜🦜👍
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Ами шефа такива си ги избира ‼️ Ей на , дава на Павката ПЕТ стинки и му вика, че това са ПЕТДЕСЕТ лева ‼️ И Павката доволен , и шефа ‼️
  • 8 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "fas":

    Във Факти мисирките даже не правят разлика между милион и милиард ... смятай ... ;) 113то място ... ;)
  • 9 пффффффффф

    0 0 Отговор
    Не само половин "милион" ами и "пауда"...
  • 10 Чудо сте

    0 0 Отговор
    Интересна работа сте "Факти". Когато вашите хора пишат глупости не четете коментарите за да се корегирате. Обаче ако някой свободен човек напише неудобната истина веднага го триете. Не може човек да ви разбере сложните душевни нагласи.
  • 11 Подуямие

    1 0 Отговор
    Трябваше Роналдо да подпише с Левски само за 6 месеца и край с кризата . Уф то пък щеше да има кампания за заплатата му ,за сафари за Наско , инжекция към баскетбол и др. И пак у батака.
  • 12 БАЙ Х@Й‼️

    0 0 Отговор
    Павка, ти верно ли си ИКОНОМИСТ ❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓