Отидете към основна версия

3 000 12

Саудитска Арабия наложи нелеп дрескод за гостите си от Formula 1

  • formula 1-
  • саудитска арабия

С особени забрани ще трябва да се съобразят жените, когато пристигнат в Джеда

Снимка: БГНЕС

Formula 1 ще направи исторически първи старт на територията на Саудитска Арабия в началото на декември, но домакините не възнамеряват да изневеряват на своите традиции и порядки, когато приветстват своите гости. Дрескодът, с който всички ще трябва да се съобразяват, предизвика сериозни дискусии в автомобилните среди.

Бански, къси поли и изрязани гащета очаквано няма да бъдат допустими в Джеда, но забраната за тесни панталони и рокли над коляното е някак нелепо да бъдат ограничавани в края на 2021 г. Местните закони обаче са такива и всяка жена, която реши да гледа на живо историческия първи старт от състезанието, ще трябва да се съобрази с тях.

Любопитно е също, че и за мъжете ще има ограничение, макар и да са по-малко. Хора с тениски без ръкави и къси гащета няма да бъдат допускани на трибуните, което може и да звучи логично, но преди да разберем, че през декември температурите в Саудитска Арабия достигат над 30°C. Дори хората в питстопа ще трябва да се съобразят с това, което неминуемо ще доведе до коментари от отборите в близките дни и седмици.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.

Свързани новини