Отидете към основна версия

2 090 0

Боксьорът, сложил край на кариерата на Мани Пакиао, се обиди на WBA за възпирането му от мач за безспорната титла

  • мани пакиао-
  • йорденис угас

Кубинецът настоява да получи възможност за обединяване на шампионските пояси

Снимка: БГНЕС

Шампионът в полусредна категория във версия WBA - Йорденис Угас, настоява за възможността да обедини поясите във водещи организации в своята категория, след като се превърна в боксьора, който сложи край на невероятната кариера на Мани Пакиао.

Кубинецът спечели битката с филипинската легенда през август в Лас Вегас, за да защити правото си на основен претендент за шампионския пояс на WBA, но вместо да се изправи срещу Джамал Джеймс, ще трябва да се бие с Еимантас Станиосис.

Неуважително е от WBA да организират турнир за определянето на своя шампион, когато аз съм супершампиона“, написа Угас в своя профил в Twitter.

Джеймс междувременно има насрочен мач с Рабзаб Бутаев на 30 октомври, където ще се реши кой от тях ще получи правото да спори за шампионския пояс на Асоциацията с победителя от битката между Угас и Станиосис.

35-годишният атлет припомня още, че се справи с Абел Рамос през 2020 г., за да докаже позицията си на основен претендент за титлата, но все още не може официално да се назове шампион.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини