Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 20:30 2 079 0

Боксьорът, сложил край на кариерата на Мани Пакиао, се обиди на WBA за възпирането му от мач за безспорната титла

  • мани пакиао-
  • йорденис угас

Кубинецът настоява да получи възможност за обединяване на шампионските пояси

Боксьорът, сложил край на кариерата на Мани Пакиао, се обиди на WBA за възпирането му от мач за безспорната титла - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът в полусредна категория във версия WBA - Йорденис Угас, настоява за възможността да обедини поясите във водещи организации в своята категория, след като се превърна в боксьора, който сложи край на невероятната кариера на Мани Пакиао.

Кубинецът спечели битката с филипинската легенда през август в Лас Вегас, за да защити правото си на основен претендент за шампионския пояс на WBA, но вместо да се изправи срещу Джамал Джеймс, ще трябва да се бие с Еимантас Станиосис.

Неуважително е от WBA да организират турнир за определянето на своя шампион, когато аз съм супершампиона“, написа Угас в своя профил в Twitter.

Джеймс междувременно има насрочен мач с Рабзаб Бутаев на 30 октомври, където ще се реши кой от тях ще получи правото да спори за шампионския пояс на Асоциацията с победителя от битката между Угас и Станиосис.

35-годишният атлет припомня още, че се справи с Абел Рамос през 2020 г., за да докаже позицията си на основен претендент за титлата, но все още не може официално да се назове шампион.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА