Отидете към основна версия

1 856 11

Макс Верстапен: Имаше повече наказания, отколкото състезание!

  • макс верстапен-
  • формула 1-
  • red bull-
  • гран при на саудитска арабия

Битката между двамата бе белязана от няколко спорни момента на пистата в Джеда, но и в двата случая наказание отнесе именно звездата на Red Bull

Снимка: БГНЕС

Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Макс Верстапен бе избран за Пилот на деня във вчерашната Гран При на Саудитска Арабия, в която за трети пореден път бе победен от Люис Хамилтън.

Битката между двамата бе белязана от няколко спорни момента на пистата в Джеда, но и в двата случая наказание отнесе именно звездата на Red Bull. Веднага след състезанието той коментира събитията и наказанията, които той получи.

„Феновете явно имат някакво съзнание за това какво трябва да бъде състезанието. Имаше повече наказания, отколкото състезание. Но ние просто не бяхме достатъчно бързи“, каза Верстапен в интервюто си за Пилот на деня в обиколката за прибиране в бокса.

„Случиха се доста неща, с които не съм напълно съгласен, но нещата са такива каквито са. Опитах се да дам всичко, на което съм способен на пистата. Не бях сигурен, че гумите ще издържат до края. Беше много рисково“, каза пилотът на Red Bull малко преди церемонията по награждаване.

Той също така коментира и инцидента между него и Хамилтън в края на 37-а обиколка, за което няколко часа след финала получи десетсекундно наказание.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.

Свързани новини