Отидете към основна версия

1 712 2

Бесни фенове на Лацио призоваха национал на Италия веднага да напусне клуба

  • франческо ачерби-
  • лацио-
  • фенове-
  • серия а

Няма прошка за предателите

Снимка: БГНЕС

Недоволни запалянковци на Лацио подканиха защитника Франческо Ачерби да напусне клуба и града. От групировката “Ултрас Лацио” са бесни на италианския национал заради скандалното му според тях поведение в последно време.

Ачерби отнесе критики за играта си, но вместо да поиска прошка, в сряда вечер, след като вкара гол, той застана пред агитката с пръст на устни, призовавайки тифозите да замлъкнат.

Ето какво написаха привържениците:

“Ачерби е човек без чест, напусни Рим веднага. Няма прошка за предателите. Това не е просто слоган, а много повече. Това означава, че феновете са по-важни от играчите. (…) За съжаление, в днешно време футболистите не са виждали подходящ протест. Ние сме протестирали срещу Киналия, Неста и Михайлович, които са важни фигури от историята ни. Дори веднъж влязохме в съблекалнята, защото някои футболисти не проявиха уважение към нас.

И от нас се очаква да подминем проявата на неуважение от играч, който демонстрира презрението си срещу всички ни?! В последната среща Ачерби смълча сектора след месеци на подкрепа от наша страна. Днес той имаше възможност да се извини като мъж на 3000 фенове.

Вместо това, в края на мача, той се изниза като заек, докато останалите състезатели дойдоха до сектора да ни поздравят. Той ни обърна гръб в момент, в който едно искрено извинение щеше да бъде достатъчно. Това, че Ачерби е важен за клуба футболист, няма значение за нас. За нас от значение са потта, характера и уважението. По тази причина към днешна дата Ачерби вече не е добре дошъл в Рим. Докато той е тук, ще бъде освиркван във всеки един двубой.

АЧЕРБИ, МАХАЙ СЕ! УЛТРАС ЛАЦИО”

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини