Отидете към основна версия

118 660 44

Извадиха Кубрат Пулев от ранкинга на бокса в тежка категория

  • кубрат пулев-
  • джоузеф паркър-
  • жуниор дос сантос

Българинът вече не е част от елитната група бойци

Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев бе изваден от ранкинга на бокса в тежка категория, след като повече от 12 месеца не се е боксирал на професионалния ринг.

Българинът за последно се опита да отнеме шампионските пояси на Антъни Джошуа на 12 декември 2020 г., но от тогава вече мина толкова време, че официалният архив в спортната дисциплина Boxrec промени статуса му на „Неактивен“.

Междувременно „Кобрата“ записа първия си мач в дисциплината боен триад, където боксьори мерят сили с бойци от смесените бойни изкуства. Тогава той победи UFC легендата Франк Мир с нокаут за по-малко от 2 минути, а очакванията са скоро софиянецът да се изправи в същия турнир срещу друго бивше величие Жуниор дос Сантос. Именно тези планове на Пулев изглежда са причината скоро да не сме го виждали на боксовата сцена.

От друга страна самият той призна, че се водят разговори между щаба му и този на новозеландеца Джоузеф Паркър, който на два пъти се справи с Дерек Чисора, за да се превърне в един от задължителните претенденти за титлата на WBO.

Мач между „Кивито“ и „Кобрата“ се предвижда през лятото, когато би трябвало Boxrec да възстановят позицията на българина в ранглистата, където за последно той бе под №10. Сега тази позиция се заема от Луис Ортиз, който също бе пасивен за дълъг период преди да се завърне с нокаут срещу Чарлс Мартин в началото на годината.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 121 гласа.

Свързани новини