Отидете към основна версия

3 864 13

Компанията на Бил Гейтс плати $68,7 млрд. за един от най-успешните брандове за компютърни игри

  • activision blizzard-
  • microsoft-
  • xbox

Очакват се редица промени, касаещи някои от най-популярните заглавия в света на компютърните игри

Снимка: БГНЕС

Microsoft реализира най-голямата инвестиция в света на високите технологии от началото на новата година, плащайки $68,7 млрд. за Activision Blizzard, научихме от Bloomberg.

Компанията на Бил Гейтс обяви новината през изпълнителния директор на звеното за Xbox Фил Спенсър.

Редица анализатори дори вече предвиждат някои от най-хитовите заглавия на компанията да се появят само на конзолата и настолните компютри с Windows. В това число влизат франчайзите Call of Duty, Diablo, World of Warcraft, StarCraft, Spyro, Crash Bandicoot, Overwatch и Guitar Hero.

През последните години компютърните игри преминаха успешно границата на домашното забавление и вече се организират редица престижни състезания със сериозни наградни фондове, надвишаващи няколко десетки милиона долара.

Игрите на Blizzard са продадени в над 150 млн. копия по света, а в края на 2021 г. бе организиран турнир с общ награден фонд от почти $57 млн. Той привлече почти 1,5 млн. зрители на състезанието.

Подобни факти само ни доказват, че Esports сегмента в професионалния спорт трупа последователи и не бива вече да се приема лековато. За сравнение финалът при мъжете на един от най-престижните тенис турнири в света Уимбълдън се радваше на 2,6 млн. зрители през 2021 г., а наградният фонд бе в размер на $48,2 млн.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.

Свързани новини