Отидете към основна версия

1 196 5

Станимир Стоилов за съдийството: Слугинажът убива българският футбол

  • станимир стоилов-
  • левски

Треньорът на Левски си призна, че би му се искало да вярва в случайности

Снимка: БГНЕС

Старши-треньорът на Левски - Станимир Стоилов, отправи сериозна критика към българското съдийство, след като сезонът приключи. Той е на мнение, че у нас продължават да се изпълняват поръчки, обслужващи най-вече големите отбори.

Прекалено много грешки се наслояват понякога в една посока. Винаги съм казвал, че съдиите по принцип помагат някой път на силните. Слугинажът убива българския футбол“, каза той пред dsport.

Стоилов все пак си призна, че е сгрешил, когато е разкритикувал Георги Кабаков за жълтия картон, който даде на Илиян Стефанов във „Вечното дерби“. Тогава треньорът заяви пред медиите, че Стефанов е излязъл на терена с картон, но днес призна, че думите му са били по-скоро плод на фенска емоция и отдаде заслуженото на Кабаков за решението.

Българското съдийство трябва да се отърси от слугинажа, да свирят това, което виждат, ако искат всички да спрем да ги коментираме. Не смятам, че най-големият проблем е съдийството. Имаме много проблеми клубовете да решаваме, че да хвърляме цялата вина на съдиите“, сподели още „Мъри“.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини