Отидете към основна версия

3 269 19

Тервел Пулев изригна в защита на брат си срещу критиците след загубата от Дерек Чисора

  • тервел пулев-
  • кубрат пулев-
  • дерек чисора-
  • бокс

Той коментира и „домакинското съдийство“ в Лондон

Снимка: БГНЕС

Тервел Пулев изригна в социалните мрежи срещу критиците на брат ми - Кубрат Пулев, който през уикенда загуби по точки срещата си срещу Дерек Чисора.

Не е сериозно да плюем по Кубрат и сега в този момент - „излагал България", „говорел много" и т.н.“, написа той в профила си във Facebook.

Тервел разкри и някои подробности от събитията около ринга, като подчерта, че Тони Белю си е позволил да дава съвети на своя сънародник от ъгъла му, въпреки че мястото му е сред публиката и на коментаторския пулт. Той изрази негодувание и от факта, че Чисора използваше клинчовете, за да вкарва множество непозволени удари, докато при опитите на българина се стигаше моментално до забележка от главния рефер. По-малкият брат Пулев определи съдийството за „престъпно слабо“.

Той показа и статистика от мача, според която „Кобрата“ е вкарал повече чисти удари, за което е заслужавал да спечели мача.

Той беше ощетен в „О2 арена“! Единственият български боксьор в тежка категория. 29 победи в тежка в света, два пъти претендент за световен шампион! Дълго време ще чакаме втори като него“, написа още Тервел Пулев в социалната мрежа.

Официално Кубрат Пулев отстъпи за трети път в своята професионална кариера. Предходните два бяха в мачовете за шампионските пояси на Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.

Свързани новини