Отидете към основна версия

4 922 11

Белю скочи на Фюри заради проваления мач с Усик: Като е средна категория, защото просто не го победиш?

  • бокс-
  • тони белю-
  • тайсън фюри-
  • олександър усик-
  • антъни джошуа

Бившият шампион при полутежките смята, че украинецът в момента плаши всички на ринга

Снимка: БГНЕС

Бившият световен шампион в полутежка категория - Тони Белю, разкритикува Тайсън Фюри за отказа му да се боксира срещу Олександър Усик, въпреки сериозните заяви, че не е на нивото му.

Той получи две възможности, за да се срещне с Олександър Усик, като отказа и двете. Щом е, така нареченият, „боксьор от средна категория“, не виждам какъв е проблемът. Защо просто не победи „средната категория“ и не продължи напред?“, пита Белю в интервю за talkSPORT.

„Циганския крал“ побърза да хвърли няколко дати във въздуха и така остави само няколко месеца за изглаждане на договорите и подготовка, докато самият той се би за последно през април. Украинецът му отговори, че просто трябва да изчака до февруари, за да може да се възстанови и да си спретнат истински мач за безспорната шампионска титла при най-тежките.

Вместо това Фюри хвърли ръкавицата към Антъни Джошуа, който е в ситуация - всичко или нищо. „Ей Джей“ загуби на два пъти от Усик и има нужда от точно такъв мач, за да възвърне гордостта си или окончателно да бъде изваден от спора за най-великите бойци на нашето време. Рискът, който поема Джошуа е огромен, защото в рамките на 4 месеца ще се изправи срещу двамата шампиони.

В този ред на мисли, Тони Белю има основания, за да критикува „Краля на циганете“. Той сам имаше възможност да изпита качествата на Олександър Усик, макар и в долната дивизия. Но това му дава правото да смята, че украинецът е може би най-добрият боец в света.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.

Свързани новини