Отидете към основна версия

7 518 12

Как 40-хиляден стадион с полупразни трибуни побира почти 42 хил. души по официални данни в Катар?

  • катар 2022-
  • сенегал-
  • нидерландия

Това е любопитен въпрос, на който домакините на световното трябва да отговорят

Снимка: БГНЕС

Пореден ден, пореден скандал на световното първенство по футбол. Този път забелязваме разминаване с официалните данни, капацитета и видимата посещаемост на мача между Сенегал и Нидерландия, завършил по-рано днес при 0:2 за „лалетата“.

Домакините от Катар обявиха, че срещата е била посетена от 41 721 души, докато капацитетът на стадион „Ал Тумама“ е само от 40 хил. седалки.

Телевизионното излъчване и медиите на място на свой ред показаха една съвсем различна картинка. Голяма част от неутралните сектори бе видимо празна, което дискредитира предложената от катарците информация в публичното пространство.

В такива ситуации винаги съществува и възможността билетите да са разпродадени и именно това да е информацията, на която се позовават организаторите. Това е проблем на търговията „на черно“, която винаги процъфтява около големите футболни форуми. Най-общо казано, организирани престъпни групи изкупуват голямо количество билети, а след това ги разпродават на спекулативни цени на дребно. ФИФА има своите защити срещу подобни деяния, но те далеч не сработват така, както се очаква от тях.

В подобни ситуации сме свикнали да правим справки с полицията, защото масовите събирания винаги са под полицейско наблюдение, но в този случай няма официална информация, с която да сравним данните за посещаемостта на „Ал Тумама“.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.

Свързани новини