21 Ноември, 2022 21:06 7 517 12

Как 40-хиляден стадион с полупразни трибуни побира почти 42 хил. души по официални данни в Катар?

  • катар 2022-
  • сенегал-
  • нидерландия

Това е любопитен въпрос, на който домакините на световното трябва да отговорят

Как 40-хиляден стадион с полупразни трибуни побира почти 42 хил. души по официални данни в Катар? - 1
Снимка: БГНЕС

Пореден ден, пореден скандал на световното първенство по футбол. Този път забелязваме разминаване с официалните данни, капацитета и видимата посещаемост на мача между Сенегал и Нидерландия, завършил по-рано днес при 0:2 за „лалетата“.

Домакините от Катар обявиха, че срещата е била посетена от 41 721 души, докато капацитетът на стадион „Ал Тумама“ е само от 40 хил. седалки.

Телевизионното излъчване и медиите на място на свой ред показаха една съвсем различна картинка. Голяма част от неутралните сектори бе видимо празна, което дискредитира предложената от катарците информация в публичното пространство.

В такива ситуации винаги съществува и възможността билетите да са разпродадени и именно това да е информацията, на която се позовават организаторите. Това е проблем на търговията „на черно“, която винаги процъфтява около големите футболни форуми. Най-общо казано, организирани престъпни групи изкупуват голямо количество билети, а след това ги разпродават на спекулативни цени на дребно. ФИФА има своите защити срещу подобни деяния, но те далеч не сработват така, както се очаква от тях.

В подобни ситуации сме свикнали да правим справки с полицията, защото масовите събирания винаги са под полицейско наблюдение, но в този случай няма официална информация, с която да сравним данните за посещаемостта на „Ал Тумама“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КУРТ

    28 25 Отговор
    КАТАР НЕ ДАВА ГАЗ НА ЕВРОПЕИЦИТЕ И ЗЛОБНИТЕ ЕВРО ФАШИСТИ ВЕДНАГА ГИ НАПАДНАХА

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Хахаха

    20 6 Отговор
    Друго си е препълнения с 1500 души супер красив стадион Васил Левски:) Да не говорим за последната дума на технологиите Коматево:)

    Коментиран от #9

  • 3 БеГемот

    10 3 Отговор
    Много просто ...на катарците жените гледат от къщи чрез мъжете си...
  • 4 тц тц

    13 5 Отговор
    Стадиона първоначално беше с капацитет 40 000, но преди турнира на Арабската купа миналата година го направиха с капацитет 52 000 /на полуфинала Катар - Алжир имаше 42 400 зрители/, след световното 20 000 места ще бъдат премахнати, но това не пречи на родни капацитети да се правят на интересни.
  • 5 Голем смях

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "КУРТ":

    Катар е най-големия доставчик на втечнен газ за ЕС....А и европейците дадоха на Катар да прави първенство.А и европейците и САЩ построиха всичко в Катар..и взеха 240 млрд. ...240 ..Не случайно го дадоха на Катар. и европейците пълнят стадионите ..а и цял свят гледа първенствата на ..европейците ..а не катърското.А Катар е първи приятел на САЩ.Защо ли?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост препознавач съм

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Ония оранжеви те със 200 та фена да не квичат
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 един от многото

    2 0 Отговор
    Истина е всичко , както е истина , че Катар са наели журналисти от Украйна и Бесарабия!
  • 12 Последния Софиянец

    0 0 Отговор
    А просийката скоро няма да организира голям турнир , щото ботокса ги прави велики :)