Отидете към основна версия

2 745 32

Испания и Германия не успяха да се надхитрят, но интригата в Група E е спасена

  • испания-
  • германия-
  • катар 2022

Резерви донесоха шоуто в европейското дерби на Мондиала

Снимка: БГНЕС

Испания и Германия не успяха да се победят в едно от най-зрелищните равенства от началото на световното първенство по футбол в Катар, завършило 1:1.

Резервите Алваро Мората за „Ла Фурия Роха“ и Никлас Фюлгруг за „Бундестима“ вкараха попаденията през втората част, явявайки се два от най-силните козове на Луис Енрике и Ханзи Флик.

Преди това испанците владееха повече топката и една много добра намеса на Мануел Нойер попречи на резултата да бъде откри рано-рано в мача.

Антонио Рюдигер пък видя как ВАР отменя гола му заради засада, която бе видима на телевизионните екрани, но полуавтоматичната система показа, че централният бранител е бил само няколко сантиметра зад гърба на последния испанец в отбраната.

Подялбата на точките означава, че интригата в Група E е спасена, въпреки колосалния разгром на Испания над Коста Рика преди няколко дни със 7:0. Серхио Бускетс и компания ще трябва да преследват минимум точка срещу Япония, за да си подсигурят мястото във фазата на елиминациите, докато Германия ще преследва не просто победа над „островитяните“, но и ще стиска палци в другата среща на всякакъв друг развой, освен равенство.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.

Свързани новини